От х:

Днес в x:

Близките на убитото дете в Сотиря обявиха гражданско неподчинение

Гражданско неподчинение организират близките на убитото през август 7-годишно момиченце Кристин от село Сотиря пред съдебната палата в Сливен. 

Те не са доволни от приетите на първо четене текстове за отпадане на съкратеното съдебно производство и предложението за възможността да бъдат намалявани с 1/5 присъдите при тежки престъпления.

Очаква се близките на Кристин да бъдат подкрепени и от хора, които са се включили в подписката за промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

Милка Георгиева, бабата на убитото дете обяви, че в знак на протест ще се опитат да спрат работещите в съда да влязат в сградата.

"Целта е да не допускаме на работа нашите съдебни власти, макар че те нямат вина. Те работят по законите. Но, това е гражданското неподчинение, което започна подписката от тук и започва и гражданското неподчинение от тук", каза Георгиева, която обяви, че ще направят палатков лагер пред съда в Сливен, а след понеделник той се очаква да бъде преместен пред сградата на парламента в София.

Кристин бе зверски изнасилена и убита, а за престъплението е задържан Мартин Трифонов, който и преди е имал подобни криминални прояви. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини