От х:

Днес в x:

Георги Иванов ще обжалва решението на ЦИК за изваждането му от участие в местните избори

    Бившият кмет на Хасково Георги Иванов, който беше изваден от листата за общински съветници на Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“с решение на ОИК преди два дни, а днес то беше потвърдено и от ЦИК, ще обжалва.

    Той не може да участва в предизборната кампания заради условната присъда за разрушаването на стария затвор в Хасково.

    Макар и формално да няма пречка за упражняване на пасивното избирателно право ОИК правилно е съобразила, че в случай, че бъде избран за общински съветник Георги Иванов Иванов ще изпадне в несъвместимост за заемане на длъжността общински съветник съгласно чл. 21 ЗМСМА, поради което няма да бъде изпълнена целта на закона, а именно да се кандидатират лица, които след изборът им да могат да встъпят в правомощията на съответната изборна длъжност.“, мотивират се за решението от ЦИК.

    „Човек трябва да се възползва от всяка възможност на закона. В присъдата ми пише, че нямам право да заемам длъжност, никъде не пише, че нямам право да участвам в състезание, а изборите са състезание“, обясни бившият кмет на Хасково решението си за обжалване.

    „Бях 16 години кмет на Хасково и през този период имам и грешки. Тези грешки бяха наказани през 2015-та година, когато не ме избраха отново за кмет. Но пък ако това не беше станало как щеше Хасково да разбере какво е кмет!? Защото през последните четири години градът нямаше кмет, имаше администратор “, коментира Георги Иванов. И писа „0“ за свършеното в последния мандат на местната администрация.

    Иванов посочи, че тъй като е ликвидирана възможността му да бъде общински съветник или кмет, той е дал доверието си за кандидат за градоначалник на Коалицията на Христо Сариев, с когото смята, че начело градът би продължил развитието си напред. „Сариев никога не е бил политически обвързан, но е човек с икономически нюх, с управленски опит и с финансова устойчивост“, изтъкна част от качествата на избраника си Георги Иванов и дори се пошегува, че върху избора му е повлиял и фактът, че двамата с Христо Сариев си приличат по осанката.

    С излизането на Георги Иванов от съветническата листа кандидатите от „Движение ЗАЕДНО за промяна“ остават с един по-малко, въпреки, че имаха възможност да попълнят овакантеното място с нов човек.

    Водният цикъл на града, велоалеи, довършването на канализацията на Болярово, инфраструктура за „Кенана“, решаването на проблемите с пътния трафик в централната градска част, улиците с дупки, необходимостта от ремонта на ст. „ Младост“ и нови съоръжения за масов спорт в града, са част от приоритетите, които Сариев е набелязал на дневен ред за спешно решаване. „Като гражданин виждам всички тези неща за решаване в ежедневието си. Но най-наболелият проблем на Хасково е водоснабдяването и изчистването на водата“, отбеляза той. Като бивш шеф на Хасково-БТ и познавайки инфраструктурата на предприятието, според него може и да се действа и за това Хасково да има покрит басейн. Като това може да се случи през разговори с новите собственици за прекрояването на закрития басейн на Цигарената, който към днешна дата пустее, в градски.

    „120 млн.лв ще са необходими за изграждане на воден цикъл на Хасково. Тези пари ще ги гоним, с един перфектен проект -може да стане“, отсече и Георги Иванов.

    В предизборната кампания на Коалицията Иванов е категоричен, че ще участва активно, нещо повече той ще застане редом до кандидата за кмет и номинираните за общински съветници на всички билбордове и плакати: На всички билбордове и плакати ще бъда и аз, защото всеки, които ще вижда лицата на съветниците и кандидата ни за кмет, ще знае, че аз стоя зад тях!

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (32)

    • 1
      Км
      Кмета
      53 -58
      18:15, 26 сеп 2019
      Браво. Страхотна пресконференция! Засегнали сте до... Виж коментара
      • 🇧🇬
        🇧🇬
        59 -36
        19:35, 26 сеп 2019
        То бива наглост, безочие, арогантност и лукавство, ама тоя узунджовец се оля.....
        Щял да е лице на всички билбордове- престъпникът....
        Прави го за да излъже всички тъпаци, вярващи на наглата му измама, че ще става кмет, както вече го прави по селата чрез подлогите си.....
        Не му се вързвайте.....
        Бита карта е.........
        Един съветник няма да успее да вкара в общинския съвет......
      • Кв
        квазимодо
        25 -14
        23:33, 26 сеп 2019
        не снимайте толкова отблизо моля . децата не могат да заспят от бради пъпки и брадавици
    • 2
      Уу
      ууууууу
      69 -37
      18:29, 26 сеп 2019
      Айде разкарай се.Не сме се затъжили за физиономията ти че да те гледаме от прозорците на апартаментите и ъглите които си придобил в града ни по незаконен начин.Разкажи сега на хората от тази трибуна как всеки трябваше да ти се отчете с апартамент или офис в сградата която е построил за да му дадеш акт 16.Разкажи на хората де.Иначе всеки може да говори и да говори, но е важно какво е вършил.А ти знаем какви ги вършеше и не щем да ти гледаме повече физиономията.Нито на кандидата ти за кмет след като ще крадеш заедно с него.Не щем да ти виждаме и злобното джудже Пеев, нито онази кикимора Светла.Не щем.
    • 3
      Ха
      Хасковлия
      60 -32
      18:29, 26 сеп 2019
      Този е за затвора .....с толкова мн пари няма да си гледа кефа....пак с политика ще се занимава ....властта погубва човека
    • 4
      Гр
      Гражданин
      36 -59
      18:32, 26 сеп 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Фе
        фенка
        22 -10
        23:29, 26 сеп 2019
        Ако не беше строшно щеше да е смешно. Този имал осанка като онзи. И това било хубаво. Алоо самовлюбения ти да не се взе за господ бог бе/да ме прости, но нарочно го пиша с малки букви че този безбожник се е самозабравил/. Вярно сте изпращяли. Що преди 4 години се подигравахте на Беливанов че е пенсионер и търси заплата. Вие двамата какви сте- двама пенсионери дето търсят заплата че свитнатото от цигарената и 16 годишните далавери взе да свършва ли. Абе доктори няма ли в този град да ги прегледа.
    • 5
      Сп
      Справедливост
      38 -23
      18:38, 26 сеп 2019
      Като се знае, че преди няколко века в България на такива са им рязали ръцете и езиците... А в момента в китай режат пръсти на такива крадци... Кога ще се оправим, просто не знам???
      • На
        Наглост
        51 -24
        18:42, 26 сеп 2019
        Толкова краде и пак наглее. Все едно в гроба ще си ги носи...
    • 6
      Ма
      Мастикаджия
      22 -18
      19:19, 26 сеп 2019
      Бре ,Георги направо младее.....Като цепеняк е.От автокъщата ще е .Добри ако му забие един тукат,кво ще стане?
    • 7
      Di
      Dimmu
      42 -30
      19:19, 26 сеп 2019
      Скрий се вече бе, смот@няко! На хората им писна да те гледат!
    • 8
      Ха
      Хасково
      36 -34
      20:31, 26 сеп 2019
      Всички плюят Иванов, 4 мандата го избирахме. Накрая се сложи край, дойде ГЕРБ и какво от това? Стана по-зле. Замислете се, градът е обезлюдял в последните 4 години. Пешеходни пътеки - НЯМА. Вода пием с уран. Дупки под път и над път. Истината е, че ако отново гласуваме за ГЕРБ, ще настане апокалипсис. Истината е, че може и да се е грабело, но се правеше нещо за града. В момента вярвам, че Сариев има голям шанс на изборите след като Иванов е решил да го издигне. Той си изигра картите правилно, дори и да не може да бъде повече избран. Наясно е с политиката, никак не е за подценяване. Дано хората се вразумят и закопаят герберите. Не мисля, че е по-добре да дойдат на власт КУМГЕЙТ, АПАРТАМЕНТГЕЙТ, Делянчо, който си дава всичките имоти под наем на цялата рода. Грабежът бе по-голям от тяхна страна за 4 години в сравнение при Иванов за 4 мандата. Гласувайте, за когото и да е. Нека поне има активна избирателна активност.
      • Уч
        учител
        12 -20
        23:30, 26 сеп 2019
        Това кой ти го написа бе трол неграмотен. Или ти с... Виж коментара
      • Дл
        Длъжник
        34 -8
        00:01, 27 сеп 2019
        Георги Иванов остави 17 милиона задължения след като разпродаде всичко по схемата 25 процента за мен, 25 за Джона, 50 за общината. Да заграбиш църковни, училищни, културни имоти, трябва да си Наглец и Безбожник
      • Ko
        kovo
        14 -3
        08:59, 27 сеп 2019
        Налагането на мнението, че алтернатива на настоящия Кмет и издигналата го преди 4 години партия , е този посочения от бившия Кмет е просто смешна. Почти всички други кандидати са по-качествени от последния. Какво неистово желание за власт, айде гледай си здравето и бизнеса.
    • 9
      Ма
      МАНГО
      17 -8
      20:57, 26 сеп 2019
      Това вашето се нарича Стокхолмски синдром!

      ГЕРБ дойде на власт в Хасково с номера, с който 4 мандата беше кмет.
      Номера беше прост - но ефективен!
      Република.
    • 10
      Ми
      Мислител
      19 -25
      21:26, 26 сеп 2019
      На сто умеещи да пишат, надявам се да има поне еди... Виж коментара
      • Уз
        узунджолвския лорд
        24 -9
        23:31, 26 сеп 2019
        Сър!?! те там в узунджово аслъ са само благородници а този е най-чистокръвния
      • Ми
        Мислител
        13 -5
        23:45, 26 сеп 2019
        Не схващате идеята на сър...но както и да е, с прости хора не контактувам. Първо вникнете в коментара, после хулете!
    • 11
      Bl
      Blessings
      28 -10
      21:58, 26 сеп 2019
      Какъв "Сър" е тоя узунджовски бастун, бе?!
      • Ка
        Как какъв
        11 -4
        00:27, 27 сеп 2019
        Сърдит Сърце яд.
    • 12
      Ян
      Янко66
      23 -7
      22:47, 26 сеп 2019
      През мандата на георги иванов -2009 год.се продадоха паркинга на ул васил левски 34,паркинга на ул единство29 и паркинга зад ул г.кирков 80.интересно ми е ако го изберат,Не дай боже на кои хасковлии ще продаде паркоместата на свои хора,А града ни е голям.
      • На
        наш човек
        15 -3
        23:32, 26 сеп 2019
        няма да продава той ще застрои и тях затова ги е приготвил.
    • 13
      Ко
      Кой чука на прозореца?
      29 -11
      23:39, 26 сеп 2019
      Опитът на Иванов да се кандидатира за публична длъжност е отново демонстрация на арогантност и незачитане на законите. Това е достатъчно да не гласувам и за аватарчето му, което и с брада взе да го копира.
    • 14
      Дс
      ДС
      23 -9
      23:56, 26 сеп 2019
      Що за наглост? Осанка? Не по осанката! Христо Бисеров ви избираше досиетата на бивши и реактивирани агенти- доносници на ДС. По погледа, по погледа, очите, кръвясали и алчни.
    • 15
      Ре
      Реалист
      7 -15
      05:35, 27 сеп 2019
      Това дело сигур ще спечели, защото законът в случа... Виж коментара
    • 16
      Ха
      Хасковлия
      17 -3
      09:02, 27 сеп 2019
      Абе на предишните избори се подиграваха, че Беливанов бил пенсионер. А сега защо георги иванов който също вече е пенсионер се натиска за власта.....
    • 17
      Яз
      Язовир
      13 -3
      09:59, 27 сеп 2019
      Браво, Жоро ! Напипал си най- невралгичната точка. Водата. Най- добре да дариш имението си до яз. ,, Клокотница" за пречиствателна станция. Проблемът ще бъде решен. Водите от язовира пречистени, тръби до Кенана, втори пречиствател в бившата детска градина собственост на Ортака ти, сър Джон, и снабдяването на Хасково с чиста питейна вода ще бъде налице.
    • 18
      Ба
      Бай Тошо
      8 -3
      11:05, 27 сеп 2019
      За Белене си мойто момче в гроба се въртя заради теб, подъл и мазен Гошанагасан... Крадлив и безмозъчен еничар!
    • 19
      Ли
      лиско
      8 -1
      13:30, 27 сеп 2019
      Георги го виждам като достолепен пастир в картина на художник. До него голямото куче Сарджев и малкото пале Пеев, което бясно лае.....
    • 20
      Го
      Горд Хасковлия
      6 -2
      15:18, 27 сеп 2019
      Основни приоритети:

      *Разрешаването на урановата вода, за да можем хасковлий да
      не бъдем повече тровени.

      *Затягане контрола върху ВиК за качественото възстановяване
      на пътната настилка, за да можем хасковлий да не си чупим колите, както и
      здравето, тъй като има много кратери из града.

      *Газифицирането на града, което боксува. Ще се изиска
      незабавна среща с представителите на фирмата, тъй като тя има лиценз, който
      изтича. Идеята е да се прекарат най-малко централните тръби. За да можем
      хасковлий да плащаме по-ниски сметки за ток.

      *Развиване на инфраструктурата на вилната зона на Кенана, за
      да могат повече хасковлий в него район да живеят спокойно и като бели хора.

      *Изграждане на велоалеи, плувен басейн в Хасково, нови
      тролеи и разширяване на градската транспортна мрежа, за да можем хасковлий да
      живеем по-добре.



      Това са малко от техните идеи, но чукайте минусови ръчички
      надолу. Поне засегнаха най-големите проблеми поне за момента в града. Има много
      още да бъдат засегнати като работни места, икономика, архитектура и т.н., но
      това е само началото. Нито една партия до момента не засегна проблемите в град
      Хасково. Архитектът щял да раззеленява града и да задоми бездомните кучета. БСП
      иска повече помощи за над 3то дете, т.е. циганите. ГЕРБ се крият като насрани,
      не търсят много публичност, защото ще ги оплюят. Защо коментарите на всичките
      ви статии са активни, а на ГЕРБ има качени вече нови статии, които не могат да
      се коментират? И не, не съм трол, аз съм себеуважаващ се човек, който е
      заинтересован какво ще се случи в моят роден град.
    • 21
      Bo
      Borgir
      5 -2
      17:41, 27 сеп 2019
      Хасковлии трябва да сме пълни малоумници, за да допуснем отново да ни управлява тоя б@клук и шайката гладни помияри покрай него! Ай, еб@те си майката!
    Последни новини