От х:

Днес в x:

Затягане на вътрешната организация на турската и българската митница заради опашките

    Подобряване на вътрешната организация за ускоряване на обработката на митническите пунктове по турско-българската граница, е една от набелязаните днес спешни мерки за преодоляване на проблема с опашките от камиони, които се трупат през последните седмици.

    Съвместна среща се проведе на турския пункт Капъкуле между българските и турски гранични и митнически власти. От българска страна в нея участва лично и дректорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, както и Марин Иванов - началник на ГПУ-Свиленград и Емил Гочев - началник на ГКПП Капитан Андреево, а от турска страна - Яшар Оджак, който е директор на Регионална дирекция на митници и търговия за регион Тракия, и Халил Гюземер - директор на лекия и тежкия трафик на граничен пункт Капъкуле. Те се договориха за максимално увеличаване на пропускателната възможност на граничните пунктове Капитан Андреево - Капъкуле и Лесово - Хамзабейли, без да се отстъпва от нивото на граничен и митнически контрол.

    Повишаване двойно на товарния трафик през настоящата година спрямо 2015 г. и 20% повишение спрямо 2018 г. отчете директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, който подчерта, че вече са постигнати договореностите, приети при предишни двустранни срещи.

    Между българските и турските гранични власти има добра координация, подчерта по време на срещата главен комисар Светлан Кичиков.

    Тази вечер опашката от камиони на българско е около 7-8 километра.


    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      За
      Запознат
      6 -2
      17:39, 26 сеп 2019
      Защо не отидохте да видите колко е опашката от тирове преди да пишете.Беше до Шеловете ,около 24км ,какви 7-8.
    • 2
      Ро
      Роко
      3 -1
      23:39, 26 сеп 2019
      Най малко 15 км
    • 3
      Ек
      Еко-клима
      0 0
      19:01, 28 сеп 2019
      Няма рушвети,има опашки!

    Още новини

    Последни новини