От х:

Днес в x:

Крутите мерки на полицията по празниците в Кърджалийско дадоха резултат, няма тежки катастрофи

452 автомобила са били проверени в специализирани операции на териториите на полицейските управления в областта през празничните дни с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол на водачите за употреба на алкохол и упойващи вещества, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност”. Констатираните нарушения на ЗДвП са 116, съставени са 20 акта и 96 фиша.

На територията на областта през почивните дни няма пътни произшествия с тежко пострадали. Под наблюдение в кърджалийската болница бил настанен мотопедист, който при движение с несъобразена скорост паднал на пътното платно в района на автогарата в областния град на 21 септември около 17,30 часа. Няма констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Само с материални щети са другите 6 произшествия за периода. Две от тях са били причинени от животни на пътя. При нито една от катастрофите не е констатирана употреба на алкохол. На виновните са съставени актове по ЗДвП.

Три бързи производства са образувани в управленията в Кърджали и Кирково за управление на автомобили след употреба на алкохол. 46-годишен водач на „БМВ” седнал зад волана след солидна почерпка, установили кирковски полицаи. Проверката била извършена на 20 септември около 16,30 часа по пътя между селата Чорбаджийско и Шопско. Тестът за алкохол отчел 2,89 промила. Водачът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа в РУ-Кирково. На 23 септември около 1,40 часа полицаи от РУ-Кърджали установили, че 20-годишен водач на „Фолксваген” управлява след употреба на алкохол – резултатът от теста е 1,90 промила. Взета е кръвна проба за анализ и шофьорът е бил задъран за срок до 24 часа в управлението. 1,25 промила е резултатът от теста за алкохол на 62-годишен, който се придвижвал с „Опел” в областния град и бил проверен тази нощ в 1,45 часа. Водачът отказал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Разследващи полицаи продължават работата по образуваните бързи производства.

32-годишен шофирал автомобил в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за правоуправление, установили полицаи от РУ-Джебел при проверка на „БМВ” в града на 21 септември в 11,40 часа. Заведен е заявтелски материал и работата по случая продължава група „Охранителна полиция”.

Нерегистриран автомобил бил засечен в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кирково. 68-годишен се придвижвал с мотопед в село Тихомир и при проверка се оказало, че моторното превозно средство не е регистрирано. Мотопедът е иззет и е на съхранение в полицейския участък в село Чорбаджийско. Заведен е заявителски материал в РУ-Кирково и проверката се извършва от група „Охранителна полиция”.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини