От х:

Днес в x:

Поканиха най-големите фирми в Кърджали да се включат в премахването на нерегламентирани сметища

Общественият съвет към Общинския съвет и Община Кърджали поканиха най-големите фирми в Кърджали да се включат в премахването на нерегламентирани сметища. Изпратени са писма до ръководствата им, като е определен срок до края на септември, в който да се даде отговор. Инициативата е договорена от ръководството на Обществения съвет със зам.-кметът инж.Катя Митовска. Служители на отдел „Екология” на общинска администрация вече правят опис на нерегламентираните сметища.

Ще припомним, че идеята фирмите в града да се включат в премахването на нерегламентирани сметища бе лансирана от ръководството на „Серта България”. От фирмата изразиха готовност не само да премахнат нерегламентирано сметище, но и да рекултивират терена, като извършат засаждане на фиданки. От Обществения съвет вече са предложили нововъзникналото сметище до помпената станция в кв.”Байкал”.

Сред поканените фирми са „Теклас България”;”Идеал фешън”; ”Екип холдинг”; ”Караман” и др.

   На последното заседание за мандата на Обществения съвет темата бе широко обсъдена. Ръководителят на съвета Милан Миланов посочи, че това е алтернативата на опитите за еднодневни кампании като „Да почистим България заедно”, които нямат успех в Кърджали. Той препоръча да се ангажират домоуправителите в санираните сгради с чистотата около тях.

Ангел Матушев препоръча да се изпратят и писма до училищата в общината, като се приканят ръководствата им също да се включат в почистването на околностите и дворовете на школата.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини