От х:

Днес в x:

Стотици посетиха събитията от кампанията „Бъди войник“ в Асеновград

    „Кампанията „Бъди войник“ преобърна негативната тенденция и в момента броят на приетите в армията е по-голям от броя на напусналите. Очакваме при нас да дойдат младите хора, защото армията е място, което оформя развитието им, възпитава ги в чувство за отговорност, във физическа и психическа устойчивост." Това заяви пред медиите началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов на събитията от кампанията в Асеновград. По думите му тя има същото значение както и ученията, защото дейността им е не е само подготовка, а и строителството на войските, което е свързано и с попълването на личен състав.

    „Формированието в Асеновград е окомплектовано почти на 90% с войнишки състав, което показва големия интерес на младите хора в региона към армията“, съобщи командирът на 4-ти Артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев. Той посочи, че събитието от кампанията днес е кулминацията на дейността на полка за популяризирано на военната професия чрез дни на отворени врати, когато учениците от града имат възможност да се запознаят с условията и реда за служба в армията.

    Статичният показ на площад „Николай Хайтов“ включваше основната техника от състава на 4-ти Артилерийски полк, както и въоръжение и оборудване на Специалните сили. Изключителен интерес предизвикаха демонстрациите на военнослужещите от полка по подготвянето на оръдие за водене на огън.

    Асеновградчани наблюдаваха демонстрации на базови умения на военнослужещи от 68-а бригада „Специални сили“, които войниците трябва да владеят след постъпването в бригадата – стрелба на къси и пределно къси разстояния и техники за стрелба. Демонстрирани бяха още директна акция с цел освобождаване на заложник и военно-ръкопашни техники.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини