От х:

Днес в x:

Готова е нова фитнес площадка край "Дунав" и "Стара планина"

  Нова фитнес площадка вече е готова за използване от спортуващи. Тя се намира в градинката край кръстовището на улиците "Дунав" и "Стара планина".

  Изграждането на площадката е гражданска инициатива и тя е финансирана от община Хасково. Идеята за строежа е на "Инър Уил клуб" Хасково. Там са монтирани фитнес уреди, изградена е тартанова настилка. Останали са някои довършителни дейности. Трябва да се поставят пейки, да се вградят още бордюри и озеленяване.

  За първа година община Хасково финансира граждански инициативи за изграждането на детски площадки, зони за отдих и спорт.

  "Главното е, че се разчита на инициативността на гражданите, на тяхното желание да живеят в един по-хубав и уреден град", каза кметът на общината Добри Беливанов. Той добави, че интересът на кандидатите беше изключително голям за разпределението на отделените общо 200 000 лева. Одобрени са 33 проекта общо в града и селата на общината. Остана резерв от 2 700 лева. 14 от проектите са в Хасково, останалите 19 са в селата на общината. Максималното финансиране от общината е до 10 000 лева. 

  Освен сдружения на граждани за благоустрояване на междублокови пространства са одобрени проекти на църковното настоятелство на храм „Св. Архангел Михаил“. Те инициират обновяване на парковото пространство в района на параклиса „Свети Спас“ в парк „Ямача“, одобрен е и проектът на църковното настоятелство в село Тракиец, където се изгражда детска площадка до параклиса „Света Ана“, финансира се и проектът на църковното настоятелство в село Мандра за изграждането на детска площадка за игра.

  Площадки за игра на децата и за отдих по тази инициатива се правят в селата Книжовник, Стамболийски, Криво поле, Тракиец, Войводово, Стойково, Родопи, Любеново, Долно Големанци, Малево и Орлово, а в Брягово и Долно Войводино са предвидени по две площадки. Финансира се облагородяване на гробищния парк в село Мандра.
  Има и одобрени проекти на настоятелствата на детски градини - 16-та "Славейче" и на 22-ра "Звънче" за нови кътове за игра в дворовете на градините.

  В някои от проектите е допуснато съфинансиране от инициаторите, в голямата си част собственото участие на кандидатстващите е сведено до участие в поддържката на новите съоръжения и новопосадената растителност.

  Финансирани  са проекти на Ротари клуб "Хасково-Аида" за доизграждане и рехабилитация на спортна площадка в парк "Кенана" и за обновяване на детска площадка в зоопарк "Кенана".

  Напълно готови са площадките в село Тракиец, Брягово, Долно Войводино. Останалите са в различен етап на строителство и трябва да бъдат завършени до края на годината.

  Община Хасково по друга своя инициатива построи през последната година 8 нови детски площадки и паркови зони в града за над 370 000 лева, в това число са изградените първи  детски площадки в кварталите "Болярово" и "Хисаря". Досега там нямаше места за игра на децата. 

  Пред завършване е и големият проект за близо 4 милиона лева за благоустрояване в кварталите „Орфей“, където вече строителството приключи, в „Бадема“ и в пространството между улиците  „Одрин“, „Булаир“, „Тутракан“. Там има общо 5 нови детски площадки, тенис маси, три мултифункционални игрища с изкуствени настилки, фитнеси на открито,  зоните в кварталите са благоустроени с нови места за отдих, озеленени са имат нови паркинги тротоари улично и парково осветление.

  Haskovo.net 

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   Пе
   Петър
   11 -15
   13:11, 20 сеп 2019
   Бай Добка, тая червената скара - КЪРТИ!!! Виж коментара
   • Те
    терцата
    20 -13
    13:52, 20 сеп 2019
    И кое точно не разбрахте, обясняват че не е довършено? Вярно е доста такива места се направиха в Хасково. Дано уважаемия " избирател" се сети кой ги направи и да не вярва на ония дето ще му обещаят да му увеличат пенсията, да докарат тълпи инвеститори които да открият Млада гвардия, Жеко Димитров и Свила едновременно
    Давай кмете с тебе сме! Смело покажи какво си направил, че народа свикна с хубавото бързо и го забрави
   • 2
    2
    11 -7
    16:45, 20 сеп 2019
    Смешното е че се опитвате да пробутате ПР матриал с човек на снимката дето вече е в отпуск защото ще се кандидатира за кмет.Първо той вече няма право да е на снимката, защото е в отпуска.Втора площатката още не е завършена, тогава какво по точно е съобщението?
  • 2
   Dd
   ddd
   19 -2
   13:15, 20 сеп 2019
   Игрището зад площадката кога ще го оправите????
  • 3
   За
   За 4 години толкова
   12 -11
   13:21, 20 сеп 2019
   Брей,каква красива голяма площадка
   • 8 ма снимка
    9 -1
    15:36, 20 сеп 2019
    Хората ще летят ли?Каква е тая алея ,където свършва на средата на парка?
  • 4
   Ни
   Никодимчо
   14 -2
   13:33, 20 сеп 2019
   Чудесия невиждана!!! Ама на 3-тата снимка "изкуството" по бялата ограда кърти...
   • Ха
    Ха-ха
    7 0
    14:56, 20 сеп 2019
    Сега го видях
   • Гю
    Гюро
    1 0
    08:14, 21 сеп 2019
    А Беливанов как го съзерцава само....
  • 5
   Чи
   Читател
   8 -8
   14:04, 20 сеп 2019
   Е това ако е площадка ще си сменя името. Какво е това изплюто и най-вече снимка да имаме. Простотия, а това червеното какво е?
   • Ни
    Никодимчо
    5 -1
    16:30, 20 сеп 2019
    Червеното е скара, естествено :) Нищо не става без мръвки на барбекютУ.
  • 6
   Бо
   бондю
   15 -9
   14:40, 20 сеп 2019
   Абе много добра новина, ама кмета така безизразно гледа, че май ПР-ката му го е довлякла до там с шамарите и го оставила да го наснимат, че избори идват. Барем някоя леля от блока да бяхте дръпнали , за калабалък , дет се вика.
  • 7
   On
   on4o on4ev
   11 -3
   15:13, 20 сеп 2019
   Много хора на откриването
   • On
    One Euro Man
    3 -1
    10:15, 21 сеп 2019
    Къде са Табакова и др. подобни да държат на Бай Добри лентата, а той да я резне, пиарката да плисне менчето, общинския оркестър да свири, танцов ансамбъл Южняче да изнесе кратка програма, поп Златко да благослови придобивката, просълзени от умиление квартални фитнес маняци заедно с колеги от Хисаря и Сточна гара едва изчакват края на милата церемония, за да се впуснат да тренират.
  • 8
   До
   Дорчо
   9 -2
   15:40, 20 сеп 2019
   Сега чакам да направят спортна площадка и на светофарите до зеленчуковия пазар. Интересно кой ще е тоя толкова мераклия да спортува дето няма да отиде но чист въздух / Кенана е само да двеста метра от тази площадка / ами ще " кове " здраве на площадка на която на петдесет метра от едната страна е бул. "България", а от другата също на петдесет метра е ул." Дунав". И двете достатъчно натоварени с бълващ полезни газове трафик.
   На това място имаше хубава квартална градинка с две, три пейки на които посядаха бабите от близкия блок. Сега бабите ще ходят да търсят пейки на Кенана, а спортистите за да не уморяват да ходят толкова далеч ще спортуват пред блока.
   • До
    Дорчо
    5 0
    15:42, 20 сеп 2019
    Извинявам се. Булеварда е "Стара Планина", а не "България", но това не го прави по-малко натоварен като трафик.
   • Да
    Да
    4 0
    16:31, 20 сеп 2019
    ама наблизо е "Самуил",нали знаеш?:)))
  • 9
   Фи
   фитнес
   5 -2
   17:05, 20 сеп 2019
   фитнес на кълба с отровни бензинови и дизелови гЪзове. Ега ти и простотията, по добре да наредят пликове с лепило и бронз за циганетата. Като онези туристи на Боровец дето налягали зад ауспуха на автобуса и като ги питали какво правят те отговорили: "Ние сме от Перник и чистия въздух ни се отразява лошо". Тъпотии и простотии. Дишайте с пълни гърди фитнес маниаци щото Кенана е много надалече.
  • 10
   Az
   Az
   5 -3
   17:23, 20 сеп 2019
   Ако спрете и онази с котките, дето им строи къщи от кашони и ги храни точно на тази площадка, ще спасите доста хора и особено децата от бълхи и болести.
  • 11
   Вм
   вместо некролог
   10 -4
   18:46, 20 сеп 2019
   Ето с изпълнението на такива грандиозни проекти се печелят избори за втори мандат. Давай, кмете, ние - Гела, жена му, пиарката и останалите опечалени сме зад теб !
  • 12
   Го
   Гошо
   4 -4
   20:21, 20 сеп 2019
   Този кмет ли е бил? Божеееее... Добре, че съм се махнал от Хасково преди 10 год.
  • 13
   Жо
   Жорката
   7 -3
   20:27, 20 сеп 2019
   Кмете кмете все едно откриваш площадка в Чернобил поне един нещастник не намерили да му дадеш 5 лева да се снима с тебе. Жалка картина.

  Хороскоп за 31.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Има всички изгледи този ден да премине спокойно и без особени сътресения. Стараете се да бъдете дипломатични и умерени в действията и изказванията си, с което само можете да спечелите. В определен момент обаче ще се наложи да кажете точно мнението си и тогава ще бъдете безкомпромисни. Сърдечният ви партньор се нуждае от вашата емоционална подкрепа.
  31 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не изостряйте отношенията в личните си контакти, като пренасяте лошото си настроение в къщи. Уважавайте близките си така, както отстоявате позициите си в бизнеса. От това ще бъдат доволни всички. Може би трябва по-често да се вслушвате в съветите на партньорите си. Вече поставихте началото, вървете напред и нагоре.
  31 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С намерение сте да участвате активно в процесите, които текат край вас. Безспорно ще срещате затруднения, но ще можете да реагирате навреме и бързо в променящата се обстановка. За щастие можете да разчитате на истински приятели, които ще ви насочват и помагат.
  31 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви днес е прекрасно, излъчвате чар и забавлявате с остроумие. Предстои ви обаче доста работа през следващата седмица, така че отрано организирайте програмата си. Съберете сили за работа почивайки.
  31 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще бъдете в отлично настроение. Изясняването на личен въпрос ще внесе спокойствие в ежедневието ви. Положените усилия ви носят удовлетворение. Разговорите с любимия човек много ще ви помогнат да намерите изход в деликатна ситуация. От тук нататък изглежда няма какво да ви спре.
  31 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не позволявайте на възникващите препятствия днес да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, които ви ценят и са готови да ви съдействат по всяко време. Самонадеяни и дръзки сте в личните си дела. Съобразявайте се повече с обстоятелствата, не предизвиквайте сами съдбата.
  31 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще бъдете очаровани от постъпката на ваш близък, който ще ви помогне при проблемна ситуация. Ако в момента делата ви са в застой, то изчакайте по-благоприятен момент, без да се отчайвате. Бъдете внимателни към здравето си, като полагате повече грижи за себе си. Така най-много ще си бъдете полезни.
  31 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вървите уверено към нещо, което заслужвате отдавна. Не пестите усилията си, за да видите осъществени плановете си и затова и успехът ви няма да закъснее. Следете развитието на въпрос, който лично ви интересува, за да можете при подходящ момент да се включите активно. Предпочитате да стоите настрана от спорове и конфликти и това е препоръчително.
  31 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Връзката ви е силна и не бива да се съмнявате в чувствата на партньора си. Запазете отношенията си чисти, не ги обременявайте с излишни проблеми. Здравословни неразположения при някои от вас ще ви накарат да потърсите по-скоро мнението на специалист. Не го отлагайте. Идея за пътуване ще ви подтикне към приготовления.
  31 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не мислете, че можете да свършите всичко сами. Позволете на околните да вземат участие в заниманията ви и така да споделите отговорностите. Не губете търпението си и ще видите, че животът ви ще стане по-лек. Скоро ще берете плодовете от труда си. Едно пътуване ще ви разнообрази и помогне да се отпуснете.
  31 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
  31 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате възможност да свършите доста полезна работа по дома си днес и вие едва ли ще се лишите от нея. Ще останете доволни от начина, по който околните възприемат идеите ви. Имате нужда от промяна, затова едва ли ще е чудно че някои от вас предприемат кратко пътуване именно с тази цел. Обърнете повече внимание на желанията, които има човека до вас.
  31 май 2020
  Последни новини