От х:

Днес в x:

15 °C

Фотографът от Хасково Панайот Панайотов сред най-добрите в конкурса „Музика в обектива“

  Фотографът от Хасково Панайот Панайотов е сред отличените в тазгодишното девето издание на Международния фото салон „Музика в обектива“.

  След две годишно прекъсване конкурсът, организиран от Българска фотографска академия „ Янка Кюркчиева“-член на FIAP/ Международната федерация на националните асоциации по фотография“, се проведе отново през 2019 година.

  Салонът е под патронажа на ФИАП. Това издание е с подкрепата на Община Пазарджик, която е домакини на съдийството, а по-късно и на класическата изложба в художествена галерия. 

  Журито, с председател Александър Иванов, AFIAP, България и членове: Борислав Милованович, EFIAP/g, ESFIAP, EPSA, GPU CR3 и F1FSS, Сърбия и Ивайло Сакелариев AFIAP, България,
  разгледа общо постъпили 567 фотографии от 64 участници от 23 държави.

  От тях 55 автори с 218 снимки са в раздел „Музика в обектива“, 39 фотографи със 152 снимки са в раздел „Хора и улици“, 51 са авторите, подали 197 снимки в раздел „Отворен - Цветна и черно-бяла“.

  От всички тях до финалната селекцията са стигнали 138 работи на 47 участници от 19 държави.

  Панайот Панайотов е селектиран за финала с две фотографии-на пианиста от Дейвид Дауър трио -Дейвид Дауър, направена в клуб „Ралица“ при един от концертите на триото  в Хасково тази година, и на контрабасиста Димитър Карамфилов, който също е познат на хасковската публика покрай фестивала Хасково джаз.

  Именно снимката с контрабаса носи на хасковлията и награда. Фотография с Димитър Карамфилов е на седмо място във финала на салона „Музика в обектива“ в раздела за черно бяла, монохромна фотография. Панайот Панайотов е сред наградените четирима с почетни поощрителни грамоти.

  Със светлосиня значка за най-добре представил се автор в този салон е леонид Голдин от Израел. Златният медал е за Ивайло Хранов със снимката „4“, сребъреният-за германецът Хоргер Букер за снимката „Graf Lindorf of Coppelius“, ас бронзов медал е отличен хърватинът Зоран Коларик за фотографията си „Fly“. Холгър Буекер, AFIAP – Германия получава специалната награда на община Пазарджик.

  На 26 септември в Пазарджик ще бъде открита изложбата с отличените фотоси от конкурса, тогава ще стане и официалното награждаване на авторите им.

  Предстои и издаването на  албум с финалната селекция от конкурса.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ки
   Кирил
   12 -2
   14:12, 18 сеп 2019
   Супер , продължаваи все така !
   Адмираций
  • 2
   Гъ
   Гълъбина
   2 -5
   17:52, 18 сеп 2019
   Стига сте манипулирали обществеността, Тихомир Петков е номер едно. Обичамте Тишко.
  • 3
   Ни
   Нина
   6 0
   19:46, 18 сеп 2019
   Голямо браво!
  • 4
   Че
   Ченге..
   2 0
   09:13, 19 сеп 2019
   Браво приятелю,продължаваи все така.

  Хороскоп за 23.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С целенасочените си действия ще привлечете интереса на специален за вас човек, провокирайки в него активност. Очертава се романтична връзка за едни, за други ползотворно сътрудничество. На работното място не са изключени изненади, но предвид особеното ви състояние на духа ще се справите с всичко.
  23 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Прекрасен ден за обновление от какъвто и да било вид. Опитайте дори да скъсате с някои вредни навици, които са ви неприятни. Вниманието на околните към вас едва ли ще ви смути. Чувството ви за хумор и жизнеността ви правят център на внимание. Може да свършите и малко полезна работа, ако разпределите добре времето си.
  23 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се концентрирате върху нещата, с които бихте подобрили живота си. Сред тях са явявания на изпити, образователни и други програми, повишаващи квалификацията ви. Деловите начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите.
  23 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Мнозина от вас обмислят нови сфери за действие. Работата в екип ще се стимулира и заедно ще ускорите приключването на печеливш проект. Не забравяйте близките си, зарадвайте ги с жест на внимание. Повече физическа активност ще ви се отрази тонизиращо, не се щадете. Любовни обяснения.
  23 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Резултати от работата ще ви удовлетворят, но умората ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. Наред с това ще трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Бъдете търпеливи, запазете добрия тон и всички ще останат доволни. Личен проблем ще ви отведе на друго място и накара да станете дискретни.
  23 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате всички основания да се надявате, че трудът ви ще бъде оценен и съответно възнаграден. Финансовите придобивки ще ви удовлетворят. Любовни авантюри, но не се увличайте твърде много, ако желаете да продължавате в същия дух. Възможно е неприятен за вас човек остро да ви провокира. Запазете добрия тон.
  23 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако се чувствате уморени и ви липсва активност, не се насилвайте. Ще се заредите с енергия, правейки онова, което ви носи наслада и запълва духовните празноти в душата ви. Пътуванията също биха ви се отразили обновяващо на духа, ако разбира се го желаете. Каквито и възможности да имате си осигурете пълноценна почивка и достатъчно сън.
  23 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Удовлетворени сте от делата, с които се занимавате напоследък. Положихте доста усилия, които съвсем естествено биват възнаградени. Сериозни финансови постижения ще повишат самочувствието ви. Можете да си позволите отдавна отлагани покупки. Сега е момента за инициативи от всякакво естество.
  23 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С добро настроение и без да изпадате в крайности ще общувате и създавате полезни контакти. Денят е подходящ за пътувания или начало на сериозни промени. За някои те са свързани с професионалната им заетост, смяна на едно работно място с друго, стартиране на голям проект или нова връзка.
  23 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Работата ви днес ще бъде свързана с получаване и обмен на информация. Добре ще е ако запазите спокойствие в напрегната ситуация и съвместно с колегите си намерите най-подходящия начин на действие. Печелите време с нещо, което сте свършили преди определения срок. Ваш приятел ще ви помоли за съвет, опитайте се да му бъдете максимално полезни.
  23 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят не е подходящ за силни изяви и други активности, а предразполага към размисъл, смирение и блага дума, които биха свършили по-добра работа. Ако сте в позиция на търсещи, това е печелившата формула, но и не само за този случай. Всичко ще си дойде на мястото, стига да вървите напред с разума, да се вслушвате в интуицията си и почитате вярата си.
  23 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Настроението ви ще е променливо, но не и разколебани в намеренията си. Взаимоотношенията в семейството ще ви носят повече сигурност, взаимното доверие, доказало се през годините е факт, който не подлежи на съмнение. Постигнали не малко, ще споделяте преживяванията си с близки или приятели вечерта.
  23 окт 2019
  Последни новини