От х:

Днес в x:

ОУ „Ив.Рилски“ посрещна 154 първолаци на 150-ата си годишнина

    154 първолаци влязоха за първи път в класните стаи в юбилейната 150-а годишнина от основаването на ОУ „Иван Рилски“ в Хасково.

    Общо училищният праг през тази учебна година прекрачиха 1050 деца от първи до седми клас.

    За да им върви по вода на новите ученици, а и на всички техни възпитаниците, вода лисна преди старта директорката на школото Тонка Ченгелова.

    Един от първите класове тази година ще води като класен Георги Михайлов. В неговата паралелка върви програма за приобщаващо образование.

    На откриването на новата учебна година в училището гостува кметът Добри Беливанов, който поздрави най-развълнуваните сред децата-първолачетата: Скъпи деца, от днес вие навлизате в света на големите. В училище вие ще откриете вълшебният свят на знанието и силата на буквите. Всеки един ден в класните стаи Вие ще научавате по зрънце от необходимите знания за живота. Най-много за това ще Ви помагат Вашите учители. А на по-големите пожела да са целеустремени.

    И след първия учебен звънец, в училището вече започва подготовката за честването на юбилея през октомври.

    Училището, което днес носи името на Св. Иван Рилски, възниква в Трънската махала на старо Хасково през далечната 1869 година.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Въ
      възпитаник
      16 -7
      14:48, 16 сеп 2019
      Най-доброто училище!На добър час!!!
    • 2
      Ив
      Иван Георгиев
      7 -5
      17:49, 16 сеп 2019
      Нали има райониране при прием на първокласници, кой разреши толкова много НЕ живеещи в района да учат в това училище. И защо за едни важи, а за други - не това райониране. 101650 деца - страшно е.
    • 3
      Ро
      родител
      6 -2
      18:41, 16 сеп 2019
      Успех на всички от ОУ "Свети Иван Рилски"! Дерзайте!
    • 4
      Ро
      Родител
      2 -2
      07:55, 17 сеп 2019
      Разочарован съм. И тази година резултатите им по математика и български са много ниски на изпита след седми клас. Бройката нищо не прави, важно е качеството.
    • 5
      Ин
      инспектор
      3 -1
      08:48, 17 сеп 2019
      Абе родител кой те пита какви са резултатите нали купона тече с пълна сила пък и след години всички ше се изнесат на запад при баба Меркел бати Макарон и Тръмпягата отвъд океана
    Последни новини