От х:

Днес в x:

Кметът Караиванов открива учебната година в двете обновени гимназии

Новата учебна година ще бъде открита на 16 септември, тъй като традиционното за събието 15-о число тази година се пада в неделя.

В Асеновград при едни програмата ще започне в 09:00 ч., а при други 10:00. Повечето учебни заведения в града са в крак с времето и вече са предупредили своите възпитаници през официалните си сайтове и фейсбук страници.

Кметът Емил Караиванов ще открие учебната година в двете градски гимназии, в които се осъществиха строително-ремонтни дейности по проекта за образователна инфраструктура.

В СУ "Св. св. Кирил и Методий" това ще стане в 09:00 ч., а в СУ "Св. Княз Борис I" час по-късно в 10:00.

Проектът „Образователна инфраструктура - обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на детски градини, модернизация на училища и рехабилитация на дворните им пространства“ е на обща стойност 6 779 317 лв. и е със 100% безвъзмедна финансова помощ. Модернизирани и рехабилитани по него, освен двете споменати гимназии, бяха и детските градини "Надежда", "Зорница" и "Пролет".

По проекта се извършиха дейности, осигуряващи достъпна архитектурна среда, благоустроиха се дворните пространства, изградени бяха нови площадки за спорт и игра и се обособиха на нови зеленени пространства.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини