От х:

Днес в x:

Училищата в Смолянско са готови за новата учебна година

Всички училища в областта са готови за откриване на новата учебна година, стана ясно на съвещание с ръководителите на учебните заведения в областта. От здравно-хигиенна гледна точка, повечето предписания изготвени от Регионалната здравна инспекция са изпълнени, заяви д-р Мими Кубатева.
В началото на учебната година в районите на всички училища в региона ще има присъствие на униформени полицаи, най-вече при подходите и в районите на пешеходните пътеки. Това каза директорът на ОДМВР-Смолян старши комисар Николай Димов. Той изрази готовност за съдействие на директорите и класните ръководители при нужда, като информира, че във всяка една класна стая на първокласниците ще има листовки с телефонните номера на детските педагогически инспектори, които отговарят за съответното училище, както и на районните инспектори и при необходимост, всеки може да ги търси за съдействие.
Домакин на съвещанието бе Регионално управление на образованието, като то бе ръководено от началникът му Мария Семерджиева. Областният управител Недялко Славов пожела успешна нова учебна година, като подчерта добрите и устойчиви резултати през последните години на учениците от региона.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини