От х:

Днес в x:

7 °C

Общината плаща 100 000 лева за вода в градини и училища, кладенците се бавят

Заделиха 100 000 лева от резерва на бюджета на община Хасково за бутилирана вода за детски градини, училища, социални и лечебни заведения в областния град. Това реши днес Общинският съвет в Хасково на последното си заседание.

Средствата са необходими за възстановяване на разходите за закупуване на питейна вода, чиято доставка се налага заради завишените стойности на уран във водата в Хасково.

Предложението за отпускане на средства беше направено от кмета Добри Беливанов в докладна записка. То беше прието единодушно от всички общински съветници.

За справяне със ситуацията с урана във водата в Хасково, правителството отпусна близо 2 млн. лева за изграждане на дублиращи кладенци.

В докладна записката градоначалникът уточнява, че към момента строителните дейности по калденците са приключили и през април тази година е издаден акт 15. Строежите не могат да бъдат въведени в експлоатация, без да са учредени санитарно-охранителни зони около кладенците в двете вододайни зони.

"В момента вървят процедурите по учредяване на СОЗ от Басейнова дирекция в Пловдив, по подадени заявление през 2018 г. от оператора ВиК Хасково. Липсата на разрешения за водовземане и не учредени санитарно-охранителни зони, което е задължение на оператора - ВиК Хасково, се оказват сериозна причина за забавяне на приемането на изградените дублирани кладенци и въвеждането им в експлоатация", се казва в докладна записката.

По време на заседанието общински съветник заяви, че община Хасково е дала около 1 млн. лв. за бутилирана вода за 2 години и половина без да има вина за кризата с урана.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  12
  123456
  18 0
  14:17, 13 сеп 2019
  Престанете да давате пари за вода.Трябва да направите такива водопроводи, че водата която тече от чешмите да е чиста и да се пие.Съсредоточете се върху това.Не сме толкова богати че непрекъснато да купуваме бутилирана вода и после да имаме много пластмаса която пък след изхвърлянето трябва да се обработва.Проблем е складирането на отпадъците, нищо не преработваме, а пълним бунищата с пластмасови бутилки за еднократна употреба.Ако направим водата добра за пиене ще решим поне два проблема - хората няма да плащат за вода в бутилки и няма да има толкова много отпадъци, които заемат место и искат обработка.Внимавайте какъв градоначалник ще изберем.Трябва да има визия как ще изглежда града и какво иска да постигне докато е кмет.Не е достатъчно някой да го подкрепя голяма политическа сила.Ами ако има предсрочни избори и спре да е политическа сила?Какво ще правим тогава - явно пак ще се разминем с всякакви планове за бъдещето.БСП пък по никакъв начин не могат да си подпомогнат кандидата даже и да го изберем.Пари от държавната хазна заради него така и така няма да дойдат.Искайте хасковлии човека който че стане кмет да има визия за града и акъл в главата за да сте доволни от кмета си.Аз за момента такава кандидатура не виждам.
  • Ху
   Хулиган
   3 -1
   18:40, 13 сеп 2019
   Виновни са руснаците, китайците и дизеловите двигатели!
 • 2
  Ге
  ГЕРБЕРАСТ
  7 0
  16:17, 13 сеп 2019
  Защо ни изберети,пидала ТРАЯНОВ ?
 • 3
  Ед
  Един от ЕРУПЛАН махле
  9 -2
  16:25, 13 сеп 2019
  На 30 000 души население колко деца има,колко вода изпиват,колко се крадне,ебати и управията...
  Ама ВИДОВ ден идва,ще има НАРОДЕН СЪД ще имаа...
 • 4
  Ня
  Някой
  5 -1
  18:24, 13 сеп 2019
  Сигурно пак ще предлагат на децата в училищата и градините най-гадната и блудкава вода "Бачково". Явно някой от Общината има интерес тази вода да се предлага и играят доста мангизи.
 • 5
  Ку
  Куран
  6 -3
  22:47, 13 сеп 2019
  Кладенците се бавят... Ама сами ли се бавят? Напишете си го направо - ВИК нарочно трови хасковлии!

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
04 апр 2020
Последни новини