От х:

Днес в x:

Общината плаща 100 000 лева за вода в градини и училища, кладенците се бавят

Заделиха 100 000 лева от резерва на бюджета на община Хасково за бутилирана вода за детски градини, училища, социални и лечебни заведения в областния град. Това реши днес Общинският съвет в Хасково на последното си заседание.

Средствата са необходими за възстановяване на разходите за закупуване на питейна вода, чиято доставка се налага заради завишените стойности на уран във водата в Хасково.

Предложението за отпускане на средства беше направено от кмета Добри Беливанов в докладна записка. То беше прието единодушно от всички общински съветници.

За справяне със ситуацията с урана във водата в Хасково, правителството отпусна близо 2 млн. лева за изграждане на дублиращи кладенци.

В докладна записката градоначалникът уточнява, че към момента строителните дейности по калденците са приключили и през април тази година е издаден акт 15. Строежите не могат да бъдат въведени в експлоатация, без да са учредени санитарно-охранителни зони около кладенците в двете вододайни зони.

"В момента вървят процедурите по учредяване на СОЗ от Басейнова дирекция в Пловдив, по подадени заявление през 2018 г. от оператора ВиК Хасково. Липсата на разрешения за водовземане и не учредени санитарно-охранителни зони, което е задължение на оператора - ВиК Хасково, се оказват сериозна причина за забавяне на приемането на изградените дублирани кладенци и въвеждането им в експлоатация", се казва в докладна записката.

По време на заседанието общински съветник заяви, че община Хасково е дала около 1 млн. лв. за бутилирана вода за 2 години и половина без да има вина за кризата с урана.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    12
    123456
    18 0
    14:17, 13 сеп 2019
    Престанете да давате пари за вода.Трябва да направите такива водопроводи, че водата която тече от чешмите да е чиста и да се пие.Съсредоточете се върху това.Не сме толкова богати че непрекъснато да купуваме бутилирана вода и после да имаме много пластмаса която пък след изхвърлянето трябва да се обработва.Проблем е складирането на отпадъците, нищо не преработваме, а пълним бунищата с пластмасови бутилки за еднократна употреба.Ако направим водата добра за пиене ще решим поне два проблема - хората няма да плащат за вода в бутилки и няма да има толкова много отпадъци, които заемат место и искат обработка.Внимавайте какъв градоначалник ще изберем.Трябва да има визия как ще изглежда града и какво иска да постигне докато е кмет.Не е достатъчно някой да го подкрепя голяма политическа сила.Ами ако има предсрочни избори и спре да е политическа сила?Какво ще правим тогава - явно пак ще се разминем с всякакви планове за бъдещето.БСП пък по никакъв начин не могат да си подпомогнат кандидата даже и да го изберем.Пари от държавната хазна заради него така и така няма да дойдат.Искайте хасковлии човека който че стане кмет да има визия за града и акъл в главата за да сте доволни от кмета си.Аз за момента такава кандидатура не виждам.
    • Ху
      Хулиган
      3 -1
      18:40, 13 сеп 2019
      Виновни са руснаците, китайците и дизеловите двигатели!
  • 2
    Ге
    *********
    7 0
    16:17, 13 сеп 2019
    Защо ни изберети,пидала ТРАЯНОВ ?
  • 3
    Ед
    Един от ЕРУПЛАН махле
    9 -2
    16:25, 13 сеп 2019
    На 30 000 души население колко деца има,колко вода изпиват,колко се крадне,ебати и управията...
    Ама ВИДОВ ден идва,ще има НАРОДЕН СЪД ще имаа...
  • 4
    Ня
    Някой
    5 -1
    18:24, 13 сеп 2019
    Сигурно пак ще предлагат на децата в училищата и градините най-гадната и блудкава вода "Бачково". Явно някой от Общината има интерес тази вода да се предлага и играят доста мангизи.
  • 5
    Ку
    Куран
    6 -3
    22:47, 13 сеп 2019
    Кладенците се бавят... Ама сами ли се бавят? Напишете си го направо - ВИК нарочно трови хасковлии!
Последни новини