От х:

Днес в x:

9 загинали и 189 ранени при катастрофи в Хасковско, затягат контрола

Значителен спад на тежките катастрофи през тази година в Хасковска област отчете началникът на КАТ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

До 4 септември 2019 година са станали 149 тежки катастрофи с 9 загинали и 189 ранени. За същия период на миналата година е имало 194 тежки катастрофи със 17 загинали и 240 ранени.

Междувременно полицията засилва контрола по пътищата в Хасковска област във връзка с предстоящия празничен 6 септември - Ден на Съединението и последващите два почивни дни. Засилено полицейско присъствие ще има в районите на увеселителните заведения, така също по магистрала "Марица" и по първокласните пътища в областта заради предстоящия интензивен трафик.

Проведени са срещи с органите на местната власт за предприемане на съвместни мерки за опазване на обществения ред, както и с частните охранителни фирми с цел подобряване на бдителността им и пропусквателния режим.

Ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона. Забраната важи за днес от 16 до 20 часа и на 8 септември - от 14 до 20 часа, съгласно заповед на Агенция "Пътна инфраструктура".

През предстоящите почивни дни в районите на питейните и увеселителни заведения ще се проведат и специализирани полицейски операции за употреба на алкохол, за наркотични и упойващи вещества, правоспособност. За целта ще бъдат ангажирани максимален брой служители на КАТ и на "Охранителна полиция". В тази връзка главен инспектор Чобанов апелира водачите да спазват Закона за движение по пътищата.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Зе
    Зебра
    10 0
    09:30, 6 сеп 2019
    А пешеходните пътеки в града кога ще боядисате?? На 15 септември ли?? Цяло лято градът празен, на воля да си вършите работата можехте!!
    По тротоарите кола до кола, пешеходна пътека в града няма неизтрита... Те контрола щели да затягат-що?? До сега контрол нямаше ли???
    Как да обичаш Родината, като мразиш Държавата.....
  • 2
    То
    Тони
    7 0
    10:40, 6 сеп 2019
    За какъв контрол говорите?В Харманли главната се е превърнала в арена на дрифтъри.Патрулката преминава като на парад,спира на метър от кръстовище,купуват си кафе служителите и заобикаляйки спрял на пешеходна пътека автомобил продължават усмихнати и доволни.В нормални държави се вади кочана и се пише,тук не е така.Да мине някакъв началник и да види колко работа има за вършене.До кога?
Последни новини