От х:

Днес в x:

Звънците на Amazon ще сътрудничат на полицията

Видеозвънците на Amazon ще ви покажат кой е пред вратата на дома ви, дори вие да сте на другия край на света. Има и приложение, което може да ви алармира при криминални случаи в близост до дома ви. Цялото това видеонаблюдение е в мрежа и сега изглежда органите на реда са готови да го използват.

По-рано този месец стана ясно, че Amazon е разговарял с правоприлагащите органи за потенциалното им предоставяне на достъп до видеото от звънците на вратите, както като начин да помогне за вземането на решения за разполагане на спецслужители, както и за потенциално създаване на публикации за "криминални новини" в приложението за наблюдение на квартала на Amazon, Neighbors.

Тази седмица Amazon публикува пост в блога си за работата си с правоприлагащите органи, като в портала на Neighbors подробно описва 405 различни правоприлагащи агенции, които в момента работят с компанията.

Посочените правоохранителни агенции могат да гледат и коментират публични постове в приложението или да изпратят искане за видеозапис на инцидент, направен от нечий звънец на вратата. Amazon публикува и карта на всички участващи правоприлагащи органи.

Като цяло е добре да знаете, какво се случва там, където живеете, отбелязва LifeHacker.

Коментари в сайта

Последни новини