От х:

Днес в x:

Пламен Лечев от ГЕРБ оглави ОИК служебно

Юристът Пламен Лечев и настоящ шеф на "Напоителни системи" ще председателства Общинската избирателна комисия за провеждането на местните избори в Хасково през октомври.

Той и останалите членове на ОИК са служебно назначени от Централната избирателна комисия с решение от днес.

До подреждането от София се стигна, след като партиите не успяха да се разберат за разпределението в консултациите при кмета и подписаха протокола с особено мнение.

Така настоящата ситуация почти препокрива претенциите, които представителите на политическите сили изразиха в кметството преди две седмици.

Едното от заместник-председателските места ще е за БСП в лицето на Славея Костадинова, въпреки че социалистите преговаряха за секретарското. В крайна сметка то е разпределено на ДПС, които и без това си го искаха. На позицията ще ги представлява Лейла Елмаз. Вторият заместник-председател ще е Цветан Николов от Атака.

В ОИК Хасково са още като членове: Венелин Челебиев, Аднан Али Адил, Георги Николаев Китов, Митко Делчев Христозов, Христиана Кирилова Керанова, Добри Григоров Рангелов, Иван Желязков Попов,Татяна Тодева Танева, Петя Ангелова Бостанджиева-Китин.

Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 7 септември 2019 година.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ге
    герп
    69 -12
    15:59, 30 авг 2019
    10 години стигат , никога повече герпппп
  • 2
    Са
    Само ГЕРБ
    7 -63
    16:47, 30 авг 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    Оф
    ОФ
    21 -5
    17:40, 30 авг 2019
    Научете малко пунктуация! "Въпреки че" е сложен съюз и не се разполовява със запетая! Интервали след запетаите в предпоследния параграф! Няма ли редактор този сайт?!?
  • 4
    Чи
    читател
    47 -8
    18:19, 30 авг 2019
    Ей,голям ланс-голямо чудо,голям юрист-голям спец! След тези пагубни за Хасково 4 години никога повече не трябва да допускаме ГЕРБ на власт тук!!!!!
  • 5
    Ог
    Огнян
    50 -10
    18:42, 30 авг 2019
    Май се готви фалшификация на изборите! С този председател какво друго да си помисли човек! Няма кой в Хасково да гласува за кандидата на Герб Дечев! Призовавам Хасково нет да направят една анкета тук в сайта с въпрос: Бихте ли гласували за кмет на Хасково за Станислав Дечев? И отговорите да бъдат ясни с ДА и НЕ ! И вижте какъв ще е резултата.
  • 6
    Ха
    Ханко Брат
    40 -5
    19:11, 30 авг 2019
    Юрист- шеф на" Напоителни системи"??? Какво още да очакваме артист- юрист,композитор- химик? "Напоителни системи" се превърнаха в люпилня за уникални кадри.Един шеф преди време окраде и предаде металните тръби за скрап и за награда стана велик телевизионер възхваляващ Боко неспирно.След служебното разпределение ГЕРБ И ДПС получили желаните позиции.СлучаЕност? Не мисля.Просто са си заедно,ръка за ръка.
  • 7
    Аз
    Аз
    36 -18
    19:47, 30 авг 2019
    Аз ще гласувам за Беливанов защото застана твъдо и се противопостави на Мавъра.ГЕРБ имаше шанс да спечели Хасково ако Борисов беше отрязал главата на това момченце и кандидата за кмет не беше Тъпото.
  • 8
    Ом
    омбудс_ман
    10 0
    21:58, 30 авг 2019
    Добра подготовка за изборите...
    какво нещо е животът - преди точно 3 години https://petel.bg/SHofor-vrahletya-varhu-ograda--sabori-chast-ot-zida-__169638, а сега пишат как ставаш член на комисия...
  • 9
    Йй
    Ййнугбуб
    8 -2
    22:59, 30 авг 2019
    ...и коя е тая Славея Костадинова бето е курдисана от Партията там?
    Севте чувам за нея.
    Заслужила ли е?
  • 10
    Ес
    еснаф от Хасково
    14 -3
    07:59, 31 авг 2019
    Навремето бе чест да си в тези комисии. Спомням си на първите избори на многомандатната комисия председател бе Господин Братанов от СДС, заместници му бяха Жак Лило от БСП и Цветан Илиев от СДС, а главен секретар Георги Зарчев като безпартиен. Всички бяха юристи от класа. Сега докъде се докарахме, калинки от всички партийни образувания да са в тези избирателни комисии. Това е така, защото по-лесно могат да бъдат манипулирани. Но ако си спомняте навремето имаше и едно Сдружение за честни избори, което представлваше обществен контрол върху изборния процес. Сега хората не се интересуват какво става. Откакто откровено се купуват циганските махали, под строй ходят избирателите на ДПС и се организира корпоративен вот в предприятията на олирагсите и общинските администрации, няма нужда нито от сдружения,,нито от избирателни комисии, съставени от утвърдени професионалисти. Направо Бойко Борисов по телевизията за съобщи резултатите. Системата е такама, че и Конелия Нинова и Доган няма да протестират. Нали зад всички тях стои единен задкулисен център , който управлява държавата?
  • 11
    Дн
    ДН
    6 -2
    12:32, 31 авг 2019
    А Керанова- дъщерята на Киро Керанов- дето се натиска за кандидат ит БСПе много заслужила, освен това, ако баща й е кандидат е незаконно да е там! Пък таткото не успя да стане председател на колегията, влезе в съвета като резерва и се натиска за кмет! То бива реваншузъм и липса на себе преценка , но пък такова излагане? А пише против хората, не го е срам. Къде е Таня Пальова тов път, толкова години прави избори, а сега Костадинова и Керанова ще ги правят! Смях в залата!
  • 12
    @(
    @(нерегистриран)
    5 -2
    12:37, 31 авг 2019
    Жак Лило бе юрист от класа, комунист в кръвта, евреин, но господин Братанов си бе диктатор и не умен, умни и честни бяха съдия от рс Бънков, Илко Хаджиев, гого Грозев, пос, момата Стара ума от Симеоновград, но диктатор, хос, пос, луда, но умна, Братанов и той с бастун, нагъл. Сдс, Братанов, гол като пушка, от хасковски села, жена му зад часовника едно малко ап, а тя нацървена, натъкмена в икономика учител. Пехливанов, Братанов, Иванка секретарката, ясен, отврат.. Боже колко мъка има по този свят боже. Най-арни бяха владо Дамянов, Бисеров, чонев и сие от буржоазни родове, а най-мразен Диктатори още.. Тодор Ташев женкар, Костадинов женкар
Последни новини