От х:

Днес в x:

Бомбените заплахи на летища и медии дошли със злоумишлени мейли, ГДБОП разследва

По повод получените в сряда злоумишлени съобщения на електронните адреси на летища и медии в страната, ГДБОП съобщи, че те са получени на публични електронни пощенски адреси, обслужващи аерогарите в София, Варна, Бургас и Пловдив, както и на мейл-адреси на БНТ и други медии. 

Текстът на съобщението е имал за цел създаване на затруднения в работния им процес. В спешен порядък специализирани екипи са извършили претърсвания за наличие на взривни устройства, такива не са били открити и работният процес е продължил нормално.

Във връзка с получените сигнали  от отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП са извършени проверки и е установено, че за изпращане на заплашителните съобщения са използвани анонимизиращи интернет ресурси и услуги на доставчици на електронни съобщения извън територията на България. Осъществен е контакт с международни правоохранителни власти за събиране на допълнителна информация.

Установено е, че в рамките на вчерашния ден подобни съобщения са били разпратени по същата схема – до летища и после до медии и в други държави от ЕС.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гю
    Гюро
    0 0
    09:27, 22 авг 2019
    А пръскачките пред парламента
Последни новини