От х:

Днес в x:

Борисов назначи Марияна Николова за председател на Съвета по киберсигурност

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова е определена за председател на Съвета по киберсигурността. Това съобщиха от Правителствената информационна служба.

Съветът по киберсигурността бе създаден на основание чл. 9, ал. 2 от Закона за киберсигурност като консултативен и координиращ орган към Министерския съвет по въпросите на киберсигурността.

Законът за киберсигурност, с който бе регламентирано създаването на Съвета, е приет от 44-то Народно събрание на 31 октомври 2018 г. 

Оглавяваният от Николова Съвет по киберсигурността ще обединява министрите на вътрешните работи, отбраната, външните работи, финансите, транспорта, енергетиката, здравеопазването, околната среда и водите и др.

Новата организация ще трябва да анализира тенденциите при киберзаплахите, рисковете, методите за противодействие и за развитието на необходимия капацитет, приоритетите за изграждането и развитието на човешки, технологични, инфраструктурни, финансови и организационни компоненти и при необходимост предлага решения и действия по отношение на тях. Съветът също така ще предлага на Министерския съвет Национална стратегия за киберсигурност и пътната карта към нея, както и изготвя периодичната им актуализация.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Cy
    cyb
    6 0
    20:44, 20 авг 2019
    Кухоглавата калинка срещу хакерите.
  • 2
    Ми
    Мина
    2 0
    16:22, 21 авг 2019
    И кой от изброените министри в този съвет наистина разбира от кибертероризъм. Че и да може да противодейства.Слънчасала работа.

Още новини

Последни новини