От х:

Днес в x:

Наградиха победителите ултрамаратонци в Родопите

За седми пореден път Асеновград се превърна в атлетическо предизвикателство чрез „Персенк Ултра”. Планинският ултрамаратон се проведе под надслов „Усети духа на Родопите”, като в него се включиха стотици атлети от 16 страни. Над 130 доброволци, разпределени в 13 подкрепителни пункта, взеха участие в организирането и провеждането на престижното състезание. В знак на благодарност за всеотдайността им организаторите бяха подготвили за тях сертификати и медали с пожелание догодина в каузата да се включат още повече любители на спорта и природата.

На официална церемония в неделя победителите в различните категории и дисциплини бяха наградени с медали, подаръци и аплодисментите на публиката. В160-километровия ултрамаратон „Персенк Ултра” победител стана Димитър Маринов, който успя да се вмъкне под двайсет и два часа - финалното му време е 21:59:28. При жените двукратна победителка на кралската дистанция стана асеновградчанката Мая Танева. Тя подобри времето си с час и половина от м.г. и финишира за 29:46:55.

В родопския ултрамаратон има още две дестинации - „Диво прасе Ултра” (110 км) и „Орехово Ултра” (50 км). Победител в "Диво прасе" стана Кольо Райчинов с 14:00:47, а при жените първа бе Нели Ангелова с 18:23:16. В "Орехово Ултра" с най-добри времена завършиха Мария Николова с 05:20:40 и Росев Русев при мъжете с 05:25:35.

"Персенк Ултра" е сертифициран ултрамаратон и е част от календара на Международната асоциация по планинско бягане. Всеки завършил участник получава квалификационни точки за други международни бягания и е квалификация за световното първенство във Франция през 2020 г.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини