От х:

Днес в x:

Хасковлии се чудят как да стигнат законно до домовете си

Изображение 1 от 5

  Жители на Хасково се чудят как да стигнат законно до домовете си с автомобил в квартал "Овчарски". За ситуацията сигнализира читател на Haskovo.net. Подателят на сигнала живее в района на Дом "Марина" и училище "Св. Паисий Хилендарски" и твърди, че няма как да се прибере законно с кола до жилището си, тъй като участъкът е опасан от двете страни със знаци, забраняващи преминаването на автомобили.

  По улица "Славянска" има знак "B2" - „Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки“. По закон забраната не се отнася за обществения транспорт, както и за превозни средства на живеещите в зоната, не важи и за автомобилите, обслужващи обектите в района.

  С пътен знак "В1" е затворена за движение и съседната улица "Кресна", която е тупик и пресича "Славянска". Там е "Забранено влизането на пътни превозни средства". Знакът забранява движението на ППС в едната посока. Забраната не се отнасят за обществения транспорт. В този случай обаче обитателите нямат право да преминават с коли по отсечката, минаваща край училището.

  Случайно преминаващи шофьори също се чудеха откъде да минат законно. Те предлагат да се поставят допълнителни табели за улеснение на преминаващите.

  Не стана ясно обаче какво налага ограничение на движението в района. По закон пътните знаци се поставят след решение на Транспортна комисия към Община Хасково, но председателят не бе открита за коментар.

  Междувременно подателят на сигнала твърди, че често на "Славянска" чакат служители на КАТ и глобяват.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   Гх
   гхг
   12 0
   18:55, 19 авг 2019
   този знак е поставен от преди поне 30 години
  • 2
   Г
   г
   11 0
   19:29, 19 авг 2019
   Въпреки че не живея в близост до тези улици, знаците винаги са ми правили впечатление. Никаква логика няма в разположението им. Още повече се питам защо сега се повдига въпроса като се има в предвид, че от много години са там...
   • Ма
    МАНГО
    7 -1
    20:19, 19 авг 2019
    Защото някой сега са го "опарили" - най-вероятно!
   • Ни
    Ник
    0 -2
    09:37, 20 авг 2019
    Знакът на ул. Кресна е нов!
  • 3
   Г-
   Г-н Михайлов
   21 -2
   20:43, 19 авг 2019
   Когато народа е прост, Държавата е слаба! Стара поговорка. Сетили сте се след години “робство“ да роптаете! Все някой за нещо е виновен. Отиваш тази нощ, махаш знака, и утре Чобана и КАТ като пристигнат и.....кочана с глобите ще си го оставят в колата! Защо в “Република“ няма такива улици?
   • Жи
    живеещ там
    4 0
    22:03, 19 авг 2019
    Шот нема кой да плата
   • Г-
    Г-н Михайлов
    5 0
    23:01, 19 авг 2019
    Еееее тогава платай и мълчи!
   • На
    Нар
    1 0
    00:47, 20 авг 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • На
    Нар
    0 -1
    14:44, 20 авг 2019
    Що ми крийте коментара бе джендари
  • 4
   97
   9786098-0
   6 -6
   20:44, 19 авг 2019
   Заптиета сигурно пазят някоя Фабрика за дрога или къщата на Мутра или Бей :)))
  • 5
   Ев
   ЕВРОАТЛАНТИК
   12 0
   21:42, 19 авг 2019
   Много правилно коментира Михайлов късно вечер знака просто изчезва Но ние българите все много знаем но чакаме друг да свърши работата Ето казва Михайлов в Цигане махлеси знаци няма те огдавна са отишли във ВТОР суровини Зиганетата не се страхуват от полицията даваш му 10 лв и на сутринта знака го няма
   • Дя
    Дядо Георги
    3 -1
    13:07, 20 авг 2019
    Така трябва да се постъпи и с камерите на Тол системата. Някоя вечер младежи с маски да ги отрошат, като поставят нови пак да ги вчупят и така властта ще се откаже от този рекет. Ама ние търпим и затова ще плащаме. Само да бях по млад щях да забера някой приятел на моя акъл и да ги строшим. Навремето така са действали партизаните.
  • 6
   Гр
   градски
   9 0
   07:28, 20 авг 2019
   Седят там щото глобяват и вземат подаръци така хем изпълняват нормата хем джоба пълен. Пък и там сянката е добра. Тъпичките за друго не стават горките.
  • 7
   Aa
   AA
   10 0
   07:44, 20 авг 2019
   Питайте тъпата транспортна комисия . За какъв чеп и плащат .
  • 8
   Аз
   Аз
   2 0
   08:30, 20 авг 2019
   като гледам снимката, то въпреки знака, пешеходците също няма как да се движат законно. Надали някой от живеещите там се е трогнал от наличието на тези знаци!? Друг е въпроса за това доколко са уместни - има община, някой/и от живущите там оплакал ли се е или чака някой друг да дойде и да ги оправи (чисто по нашенски)?
  • 9
   Жи
   Живуща в района
   2 -1
   09:33, 20 авг 2019
   Ами то и в статията си е написано: знак В2 по закон забраната не се отнася за обществения транспорт, както и за превозни средства на живеещите в зоната, не важи и за автомобилите, обслужващи обектите в районна!!! Минавайки по ул. " Славянска", ако живеете в този район дефакто вие не нарушавате Закона. Най - вероятно сигнала е подаден от някой от родителите, чиетодете учи в Пайсии Хилендарски и полицаите са го глобили, защото той не е от живущите в района. Толкова са нагли родители, че дори и на нас, които в 5 се прибираме от работа, правят забележка, че се движим там и задръстваме пътя. Да не говорим, че ако махнат знаците и недай си Боже се случи инцидент с дете от училището ( защото те изкачат без грам да се огледат, все едно са в парка) пак виновна ще е пполицията, че не е опазила нечие дете... То май няма вариант, в който Бъгарина да е доволен...
  • 10
   Ре
   ревльовци
   1 -2
   10:30, 20 авг 2019
   вместо да ревете тука като девици за уй, до сега можехте 1000 пъти да решите проблема сами, ама сте много насрани и страхливи, ей тва е българското племе.
  • 11
   Ян
   Янков
   4 0
   10:58, 20 авг 2019
   Не, не сме "ревльовци" драги - напротив. Норманите българи спазват законите,плащат си данъците и така съществува държавата.Българинът е изряден платец, спазва всички правила , толерантен е ,но - както се казва - нормалните не оцеляват.
   Само че се дразним от факта, че много хора вече не зачитат държавността.Лошото е ,че същата тази държава, не взема мерки, за да може да съществува нормално.
   А колкото до поставените пътни знаци - сигурно сме държавата с най-много знаци, на глава от населението.
   Един пример само: пътувате от "Ханчето", през "Кенана" за града.Обърнете внимание, че на всеки пет метра има знак.Единият казва"разрешено изпреварването" , на пет метра след него ,друг знак забранява изпреварването.И между тях - знак за опасен завой. А както знаем, пътят е завой , след завой!
   Явно някой от печели много пари, от производството на указателни табели.
  • 12
   Ар
   Артик
   2 0
   11:55, 20 авг 2019
   Спите ли уважаеми зрители,спите!

  Хороскоп за 16.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В движение и работа ще премине деня за повечето от вас. Прекалената ви активност може да ви създаде проблеми, бъдете внимателни с онези, които не споделят идеите ви. Спазвайте добрия тон и не се поддавайте на провокации, така ще запазите спокойствието и работоспособността си.
  16.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не разчитайте на случайността, а действайте. Постарайте се сами да потърсите решение на въпросите, които ви интересуват, и едва тогава прибягвайте до помощ от другите. Откриват ви се възможности, които не бива да пренебрегвате. Успешни ще са пътуванията ви, но внимавайте с изправността на автомобила си, ако шофирате.
  16.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнесете се с разбиране към проблемите на хората от обкръжението си и не злоупотребявайте с търпението им. На работното място ще се появят нови изисквания, с които ще трябва да се съобразявате. Няма да ви е лесно, но предвид уменията ви, ще се справите. В края на деня потърсете подходящи начини за разпускане.
  16.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Търсещите промяната ще започнат на чисто в професионалната сфера и това ще осмисли живота им. Промени се предвиждат и в личните ви взаимоотношения. Загатната до сега връзка ще премине в друга фаза, за едни напред, за други, означаваща край. Не бъдете в нищо прибързани. Внимателно обмисляйте възможностите си.
  16.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще осмислите много от нещата, които ви предстоят и ще се опитате да намерите най-доброто решение на решаващ въпрос. Не бъдете предубедени към определени подходи, а се опитайте да сте отворени към всяко едно нещо, което може да ви е от полза. Въпрос, касаещ личния ви живот не търпи отлагане, затова ще трябва да отнемете от работното си време.
  16.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Новости от интимен характер ще разнообразят деня ви. За някои те ще са свързани с появата на нова личност, а за други с обяснения и не дотам желани емоции. Във всички случаи ще се съобразявате повече със себе си и по-малко с околните. Следвайте целите си и ще останете доволни от свършеното.
  16.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очертават се успешни ходове, а вие отдавна давате заявка за тях. Ще ви се предложи възможност, която, ако добре използвате , резултатите ще ви радват. Подкрепата на близките ще ви стимулира към действие. За някои се очертава вълнуващ разговор с човек, към когото не сте безразлични.
  16.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят се очертава като особено ползотворен за повечето от представителите на зодията. Днес кипите от енергия и хъс за работа. Справяте се чудесно с професионалните си задължения и имате голям успех в контактите си с делови съмишленици. От голямо значение ще се окаже способността ви да мислите бързо.
  16.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Бъде практични и не лишавайте околните от възможността да се включат в работата ви. Денят предразполага към споделеност във всичко. Дистанцирането ще ви направи тъжни. По-малко говорете и никакъв случай за неща, които не мислите. В противен случай ще си навлечете неприятности.
  16.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще работите за собствените за интересите си, без да се съобразявате с околните. Постигнатото може и да ви удовлетвори, но дали няма да нараните някого с поведението си. Ако това ви интересува, станете по-дискретни и учтиви в отношенията си. Пазете се да не попаднете на по-хитри от вас хора.
  16.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Без да губите настроение, ще се включите в събитията на деня. Срещите ще ви носят добра перспектива за бизнеса ви, но разбира се, ако покажете активността си. Бъдете добри и не губете мярката в общуването, като не се поддавате и на ласкателства. Бъдете себе си и няма да ви липсват хубави емоции.
  16.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Очевидно доброто ви настроение е заразително. Съсредоточената ви работа върху нещо, което според вас е печелившо, дава резултати. Останете верни на себе си и не пропускайте да споделите вълненията си с близък човек. Бъдете повече време с партньора си, дори това да ви струва усилия. Сега е момента.
  16.09.2019
  Последни новини