От х:

Днес в x:

Безводие в три общини, в Симеоновград -на режим

Симеоновград отново ще е на воден режим от дне. Само преди месец питейната вода от чешмите текваше в определено време.

Поради намаляване дебита на водоизточниците и заради високите температури и завишената консумация от потребителите, от днес отново режимът е в сила, обявиха от ВиК-Хасково.

До цялостното възстановяване на водоснабдяването на града по график от 20 до 8 часа без вода ще са трите големи квартала: „Злати дол”, „Йорданово” и „Акарджа махала”, а от 8 сутринта до осем вечерта кранчетата пресъхват в останалите квартали на града.

От водното дружество отправиха и апел за ограничаване ползването на водата за поливни цели.

Още преди месец пред Haskovo.NET кметицата на Симеоновград Милена Рангелова обясни, че проблемът с безводието в Симеоновград е от години и заради ниските води на захранващия водоем и невъзможността помената станция в с. Преславец да качва циклично вода към града. Затова и водните режими в Симеоновград не са нещо непознато. Хората обаче вече са на предела на търпението и особено в адските жеги заплашват, че ще излязат на протест заради водния режим.

От край време водната криза по селата също се задълбочава. А причината за това е старата износена водопреносна мрежа, която дава често пробойни.

И днес в някои от селата на Симеоновград и Харманли също няма вода. Поредната авария оставя на сухо хората от Преславец, Поляново, Овчарово, Тянево, Богомил, Коларово, Черна Могила, Лешниково, Смирненци, Черепово и Браница.

Поради възникнала авария на водопровод в Свиленград е спряно водоподаването в жк.“Простор“ на блоковете с номера 9,10,11,12. Около 13 часа там обаче вероятно проблемът ще бъде отстранен, прогнозират от аварийната група на ВиК, но предупреждават, че след отстраняване на аварията е възможно помътняване на водата.

Haskovo.NET
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    87
    875897098
    11 -2
    14:19, 12 авг 2019
    Идиотизма на ГРоБ и Областните им шуврантии .
    Докъде могат да докарат държавата тъпите мутри и бейове ?
    .....
    Симеоновград е на РеКА МАрица !
    ....
    Сега и Симеоновградчани ще трябва да купуват вода от Мутрите и Бейовете и техните Хасковски Ходжи от чейндбюрото :))
    • Ма
      Мариела
      2 0
      11:32, 13 авг 2019
      Че ние от години готвим и пием изворна вода, аз лично от 30... Сега и за къпането на децата носим с тубите от чешмичките... Докараха една ръждива водоноска, паркираха я пред общината да се къпят ******ите по цял ден там и толкова! Водата е забранена за пиене със заповед от 2007 година, ако може да се нарече вода, защото от чешмите тече кал....
  • 2
    Ко
    Коки
    7 -2
    19:49, 12 авг 2019
    Хасковонет да Ви кажа по-лесно ще е да напишете къде има вода. На това мокро лято пак закъсаха , но не се учудвам с такова управление само да се молим ни остава!
  • 3
    По
    Попа
    7 -3
    21:40, 12 авг 2019
    Има си дума за тези действия ГЕНОЦИД
  • 4
    Ba
    Baicho
    2 -1
    14:19, 13 авг 2019
    Некадърност управление. Няма Управител, няма гл.инженер. Те са само за да получават тлъсти заплати за празни приказки.
Последни новини