От х:

Днес в x:

Осми ден (и нощ) на пътя - Опълченците в Крушаре (снимки)

Снимките са от продължаващия вече осмо денонощие протест на хората в Крушаре. Те са от профила на Валентина Василева Филаделфс, председател на ЕНП.

Блокадата на пътя е срещу евтаназирането на прасетата от "задния двор" при липсваща АЧС. От Крушаре продължават: "На обещания не вярваме и очакваме решения, написани черно на бяло!"

Част от хората, блокирали пътя остават там и през нощта, други се присъединяват към блокадата когато могат. Вчера е имало среща с областния управител на Сливен. "...Стана ясно едно - той се интересува от отварянето на пътя, а ние се интересуваме от националния проблем с чумата. Нашите искания не са в неговите компетенции, но и желанието на властта да ни прибере срещу устни обещания не е в нашата наивност. Очакваме адекватни решения - черно на бяло. Блокадата на пътя ОСТАВА! ", написа Валентина Василева.

И тази сутрин блокадата е там, показва нова порция снимки и посланието - всички сме едно, " да застанем заедно и не им позволим да ни делят на свинар, поет, кравар, счетоводител, полицай, мед. сестра и който още се сетите"

Опити да бъдат пратени вкъщи протестиращите е имало няколко различни. През изминалите дни към хората на блокадата в Крушаре е имало ултиматум от страна на държавата, няколко провокации и два опита за дискредитиране на протеста. Черният джип на Борисов не изминал пътя до хората.

"В пространството се пускат едни обещания, които за нас остават въдичка, на която да се хванем и да се приберем. На обещания не вярваме и очакваме решения, написани черно на бяло!" написа по-рано Валентина Василева Филаделфс.

Осми ден.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бр
    браво
    9 -2
    12:07, 9 авг 2019

    Поздравяваме ви, дръжте се.

  • 2
    Ми
    Мина
    3 -3
    16:48, 9 авг 2019
    Когато стане напечено,всички викат " къде е държавата" , за да се справи с проблема. Но когато държавата вземе мерки, всички сме умници и въртим,сучем, но гледаме законите да не се отнасят за нас, а само за другите.
    • Ом
      омуртаг
      1 0
      07:27, 10 авг 2019
      Мина, ти си малоумна.тази държава работи срещу народа.
Последни новини