От х:

Днес в x:

Франсис Форд Копола направи финална версия на "Апокалипсис сега"

Франсис Форд Копола създаде нова версия на "Апокалипсис сега". Повод за това е дава 40-годишнината на филмовата класика, която се счита за един от най-добрите военни филми на всички времена, съобщи "Гардиън".

"Апосалипсис сега: Финалната версия" се появява, след като през 2001 г. Копола пусна Apocalypse Now Redux, в който добави 49 минути и цяла отделна сюжетна линия към оригиналната версия на филма, чието времетраене е 2 часа и 33 минути. Сега Копола е скъсил версията от 2001 г. с 20 минути.

"Апокалипсис сега: Финалната версия" беше показан за пръв път през април на филмовия фестивал "Трайбека". Той ще бъде разпространен по кината през есента, а на 15 и 18 август ще бъде показан в определени IMAX кина.

Филмът е посветен на войната във Виетнам и е направен по мотиви от романа на Джоузеф Конрад "Сърцето на мрака", като действието е преместено от Африка във Виетнам и Камбоджа. В него участват актьорите Мартин Шийн, Марлон Брандо, Денис Хопър и Робърт Дювал.

Лентата разказва за пътешествието на капитал Уилард (Мартин Шийн), изпратен в Камбоджа, за да убие полковник Уолтър Кърц (Марлон Брандо), който се е оттеглил в джунглата, загубил е разсъдъка си и се е провъзгласил за божество сред местни бойци. Най-известната сцена от филма е нападение с хеликоптери на фона на музиката на Вагнер, както и репликата героя на Робърт Дювал: "Обичам миризмата на напалм рано сутрин."

"Апокалипсис сега" е известен и с проблематичната си продукция. Много актьори отказват на Копола да участват във филма - Стив Маккуин, Ал Пачино, Джак Никълсън, Робърт Редфорд. Те никак не са вдъхновени от идеята да изкарат няколко месеца във филипинската джунгла, където протича снимачният процес. След това тайфун унищожава голяма част от декорите. Мартин Шийн получава инфаркт по време на снимките. А когато Марлон Брандо пристига на снимачната площадка, той е напълнял, което не отговаря на персонажа му според сценария. Освен това той не е научил репликите си.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини