От х:

Днес в x:

Опашка пред паспортна служба в Хасково преди Курбан байрам

Изображение 1 от 2

    Опашка се изви рано тази сутрин пред паспортна служба в Хасково преди големия мюсюлмански празник Курбан байрам.

    Пред звеното на МВР в областния град имаше десетки чакащи. Повечето от тях бяха мюсюлмани с двойно гражданство, които по традиция подновяват задграничния си паспорт, използвайки идването си в България за празника.

    Мюсюлманското вероизповедание ще празнува Курбан байрам на 12 и 13 август.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Go
      gost
      33 -7
      13:22, 5 авг 2019
      Да се премахне двойното гражданство! От къдя на къдя ще си гражданин на повече от една държава?
    • 2
      Гр
      градски
      22 -11
      13:55, 5 авг 2019
      Eй само кривоглави грозници събрани.До кога ще се правят на българи тия мюслита?Крайно време е да няма двойно гражданство като в Германия и почти цяла европа.
      • +-
        +-
        9 -12
        14:12, 5 авг 2019
        Не ти писах минус, ама що лъжеш, че в почти цяла Европа /не европа/ нямало двойно гражданство?
        Например Меси има аржентинско и испанско гражданство, Луис Суарес има уругвайско и италианско гражданство. Може още много примери да се намерят.
    • 3
      Пи
      Питане
      10 -4
      15:36, 5 авг 2019
      Аз мога ли да питам като съм селянин трябва ли да имам гражданство и защо плащам гражданска ?
    • 4
      87
      8798-0
      4 -4
      15:36, 5 авг 2019
      Според Корана в края на времето Ал-Масих ад-Даджал (фалшив месия, антихрист) ще се появи преди края на света. Появата му ще бележи изпитанията, които падат на хората. Доминирането на ад-Даджал ще продължи няколко години, след което той ще събере огромна армия под негово ръководство и ще започне война срещу онези, които са го отхвърлили.
      ......
      И в този момент Иса ибн Мариам ал Месих ( Месията Исус Син на Мария ) ще се спусне от небето по Исусовото минаре в Умаядската джамия в Дамаск Сирия . Махди - последния жив наследник на пророка Мохамед, ще чака слизането на Иса , ще се закълне във вярност на Иса и обединена армия на народите от цял свят ще смаже Даджал.
      Тогава Иса ибн Мариам ал Месих ( Месията Исус Син на Мария ) ще обедини света под един единствен суверенитет и въз основа на единна религия на исляма.
      ......
      А щом Иса ибн Мариам ал Месих ( Месията Исус Син на Мария ) е мюслиманин , значи всички християни сме мюслимани или всички мюслимани са християни - сектанти :))))
      .....
      Мохамед в тая история липсва - зает с 40-те девственици :))) ... "Палавите" турски и саудитски имамчета от 6 века не казват за това на мюслиманите в България и само палят етнически вражди.
      ....
      П.С Омаядската джамия, известна също като Джамията на Омаядите или Голямата джамия в Дамаск, е една от най-големите и най-стари джамии в света. Омаядската джамия притежава изключителна архитектурна и културно-историческа стойност.

      Голямата джамия в Дамаск е мястото на съхранение на главата на Йоан Кръстител, смятан за пророк както от християните, така и от мюсюлманите. Предполага се, че главата е открита по време на разкопки в джамията. Друга причина за известността и светостта на Омаядската джамия е, че в малка градинка близо до северните стени на джамията се намира гробницата на Саладин – мюсюлманския завоевател на светите земи.

      През 2001 г. папа Йоан Павел II посещава Голямата джамия в Дамаск, главно за да се поклони над мощите на Йоан Кръстител. Това е първото посещение на католически папа в джамия.
    Последни новини