От х:

Днес в x:

Доказано: Жените предпочитат брадати мъже

Мили мъже, изглежда, че липсата на брада може сериозно да рефлектира върху любовния ви живот. Скорошно изследване показва, че дамите са по-привлечени от господа с окосмяване по лицето, отколкото тези, които прилежно се бръснат. Може би е време да започнете да си отглеждате брада?

Изследването

Учени от университета в Куинсленд са направили проучване, в което са взели участие 8500 жени. Те трябвало да оценяват привлекателността на мъже със и без брада и да отговарят на определени въпроси, свързани с връзките.

Брадатите мъже са по-склонни на дълготрайни връзки

Изследването показва, че жените си падат повече по брадати мъже, които оценяват като по-годни за брак и по-сериозни за дълготрайна връзка. Какво още казва докладът „Характерните за мъжа по-изпъкнало чело и изразена челюст са символ за здраве, а гъстата брада е знак за мъжественост и социална доминация. Въпреки това, мъжете без брада са по-атрактивни за флирт и афера, докато тези с окосмяване по лицето – за дългосрочни взаимоотношения“, се казва в изследването.

С по-прости думи

Брадатите мъже съчетават всички черти, които ги правят атрактивни за сериозна връзка и семейство. Което на практика е съзнателната или подсъзнателната нагласа на жените, когато става въпрос за интимни отношения.

Брадатите мъже са по-добри бащи?

Макар че според дамите мъжете с брада са по-доминантни и по-големи мъжкари, те вярват, че те са и по-всеотдайни и добри бащи, се казва в материал, публикуван в сп. Evolution & Human Behavior.

Друго изследване

Друго изследване показва, че 60 % от жените смятат, че брадатите мъже са по-атрактивни. А 50% от участниците в изследването са посочили, че идеалният партньор според тях трябва да притежава брада и мустаци.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини