От х:

Днес в x:

Още осем граждански инициативи с финансиране от общинската хазна

Осем граждански инициативи за разкрасяване на пространства в града и по селата в Община Хасково получиха финансиране от местната хазна по втория транш за разпределението на средствата.

С тях и определената сума от 200 хил. лева е изчерпана, уточниха от кметството.

В първоначално дадения срок по местната финансова програма „Граждански инициативи 2019“ пари за реализирането им получиха 24 идеи за градинки пред блоковете и за детски площадки на граждански сдружения и настоятелства. 12 от тях са за инициативи в града, а останалите са в селата от общината.

Тъй като останаха обаче неразпределени средства от лимита, беше обявен втора възможност за подаване на заявления, а срокът за това изтече на 19-ти юли.

С одобрение на общинска комисия сега финансиране получава Гражданската инициатива „Щастливци“ в с. Малево за проекта си “Детско царство“, ще бъдат финансирани и идеите на Сдружението на собствениците от жк. „Орфей“ 19 в Хасково, което ще прави зона за почивка и на Настоятелството към ДГ “Славейче“.

За финансиране са одобрени още: Църковното настоятелство при храм “Св. Неделя“-с. Мандра за детски природен кът, инициатива от с. Брягово, в с. Големанци ще се финансира също изграждането на кът за деца, за оформянето на кътове за отдих и почивка ще получат общински средства и в селата Орлово и Долно Войводино.

Предстои сключването на договорите за получаването на средствата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини