От х:

Днес в x:

1, 3 млн. контрабандни цигари спрени през юли на Капитан Андреево

Близо 1,3 млн.безакцизни цигари са задържали през месец юли  митническите служители на Териториална дирекция Южна морска и ГД "Митническо разузнаване и разследване". На пункта е спрана и контрабандата на   102 кг тютюн за пушене и 51 кг тютюн за наргиле. Иззети са близо 43 000 кутии  или 860 000 къса цигари, закупени от  Турция от  преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

За същия период, по метода "анализ на риска", при щателни митнически проверки са открити 420 000  къса безакцизни цигари.

При един от случаите, на 26 юли, при проверка на товарен автомобил с българска регистрация,  влизащ в страната от Турция митническите служители откриват 290 кутии безакцизни цигари от три марки, с надпис Duty free. Шофьорът на камиона, български гражданин, е укрил цигарите във фабричните кухини на шофьорската кабина и зад сандъка с инструменти на ремаркето. 

В същия ден на МП Капитан Андреево са иззети общо 2219 кутии контрабандни   цигари  при митнически проверки  на влизащи в страната леки коли, за което са съставени 14 акта за установяване на административно нарушение  и 54 разписки за задържане на декларираните, но превишаващи разрешения безмитен внос от 2 кутии цигари.

При проверки на три леки автомобила, пътуващи за страни от Западна Европа на 27,28 и 29 юли митническите служители откриват 610 кутии недекларирани цигари. Цигарите са били укрити в естествените кухини зад задните седалки, в хранителни продукти и сред дрехите, в личния багаж на пътниците.  На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени акцизни стоки –цигари през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

 Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    No
    Nostradamus
    1 0
    19:48, 31 юли 2019
    Това никого не го интересува! Спрете с дебилните псевдоновини! Понякога да замълчиш е по-добре, отколкото да публикуваш никому ненужни цифри.!
  • 2
    Ан
    Антони
    0 0
    01:17, 1 авг 2019
    Аааааа, нека се похвалят. Да прочетохте да са заловени цигари в микробуси, товарни ремаркета по метод "тапа", или през зелена граница?

Още новини

Последни новини