От х:

Днес в x:

Хасковлии към бъдещия кмет: Искаме работа, добра инфраструктура и облекчение на трафика

    Повече работни места в Хасково, по-добра инфраструктура и облекчение на трафика. Това искат хасковлии, участвали в анкета на Haskovo.net и eTV относно изискванията на гражданите към бъдещия кмет на града във връзка с предстоящите местни избори.

    Повечето от анкетираните са скептични към престоящия вот и дори нямат намерение да гласуват. Други обаче са категорични, че вотът е важен за гражданите и развитието на града. Всички анкетирани са единодушни и искат по-добри условия на живот, независимо кой ще е бъдещият градоначалник.

    Венера Димитрова, Хасково

    Няма значение кой ще бъде кмет на града. Сегашният кмет не се справя с проблемите в града. Трябва да се подобри инфраструктурата. В момента имаме проблем с нашата улица "Липа", където започва строеж, нямаме паркоместа и това беше отразено в медиите. Проблем е и липсата на канализации на места, например като в "Болярово" и други квартали.

    Катя Ванчева, Хасково

    Настроена съм отрицателно към изборите и няма да подкрепям местната власт. Живея в блоковете срещу Нервно отделение, от големите бури под блоковете е пълно с боклук. Преди две години събрахме подписка и изчистиха боклука, но сега пак подписка. ВиК трябвало да сменя някакви тръби, пари трябвало да има, техника да има... Май никой кмет няма да се справи с това, защото викат, че в гетата било така.

    Сега градът не ми харесва – останаха малко хора, няма поминък. Защо си отидоха хората? Кой бяга, ако има къде да работи и да взима прилична залата? Тука останахме само едни старци. Иначе градът е много хубав за баби, дядовци и внуци.

    Някои неща не ми харесват, но не винаги са в правото на кмета.

    Красимир Василев, Хасково

    Не ме вълнуват предстоящите избори, защото няма власт. Който ни управлява, все едно е. Следващият кмет трябва да разкраси града, да отвори повече работа за местните хора, защото повечето хасковлии работят в чужбина. Трябва да се помисли за народа.

    Сенан Байрям, Хасково

    Не се вълнувам от предстоящите избори на есен. Може да се каже, че съм доволен от сегашното управление, но може да се направи още нещо за чистотата, за инфраструктурата, трафика, кучетата. Паркирането е ужасно и в пиковите часове не може да се разминаваме, защото почти на всеки булевард има паркинги, защото уж са две платно, а едно винаги е платена или синя зона. Не знам, може би трябва да се измислят други паркинги – на етажи или подземни, за да се облекчи движението.

    Мария Иванова, Хасково

    Вълнуват ме изборите, но още има време до тях. Новоизбраният кмет трябва да помисли за благоустрояване на движението, почистването във всички райони, не само в центъра, защото аз живея в края на града и при нас е по-занемарено.

    За мене не е важно кой ще е следващият кмет, важно е да има подобрения в града, трябва за всичко да се мисли. Голям проблем са бездомните кучета. Аз не обвинявам кмета, защото всичко не зависи от него. Но трябва да се разчисти града от бездомните кучета, защото се страхуваме и искаме да вървим спокойно по пътищата.

    Ирина Миладинова, Хасково

    Всеки един гражданин се вълнува от местните избори, защото управникът на града винаги трябва да работи за местните жители. Доволни сме от сегашния кмет, от гледна точка на спорта - въведе система за раздаване на финансови средства за подпомагане на спорта. От другите неща не съм се интересувала много, но може би трябва да се подобри инфраструктурата, да се отворят нови работни места и младите хора да имат място за развитие.

    Стамат Маврудиев, Пловдив

    От години не съм идвал в Хасково. Много е хубаво тук, не съм очаквал. Много ми харесва градът.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (28)

    • 1
      Ал
      Аланкоолу
      33 -14
      09:57, 31 юли 2019
      Аз ще гласувам за този, който обещае да разкара кучкарниците от хубавия ни град и да го върне на хората. Благодаря!
    • 2
      87
      8798
      45 -7
      10:10, 31 юли 2019
      Нерешените проблеми са 4 :
      - Мутри
      - Бейове
      - Корумпирани Заптиета и Бирници
      - Расова Дискриминация срещу Българското Малцинство
    • 3
      До
      до8798
      12 -4
      11:03, 31 юли 2019
      Много точно казано!
    • 4
      Ив
      иванов
      24 -1
      11:27, 31 юли 2019
      Първо ще призова Хасковлии да не гласуват за безлични кандидати спуснати отгоре от партиите,а за личности които са се доказали с действия,а не на приказки.Хасково е хубаво градче,но за съжаление много народ избяга и се обезлюдява.Причините са много и комплекссни.Въпроса е новият Кмет да мисли за хората и да работи за благото на града,а не да мисли за джоба си или да изпълнява каквото му наредят началниците отгоре.Новия Кмет трябва да се справи с следните проблеми на града:
      1.Бездомните Кучета!
      2.Чистотата!
      3.Кандидатстване по проект за подмяна на ВИК мрежата.Физически и морално остаряла.Постоянни аварии всеки ден!
      4.Привличане на читави инвеститори !Откриване на нови работни места!След като има конкуренция ще има и повишаване на заплати на работещите!
      5.Да обикаля града и да гледа какво не е наред и да работи за решаване на проблемите!
      • 00
        001
        12 -6
        11:47, 31 юли 2019
        За повишаване на заплатите трябва да задължът всички работодатели да плащат по банка!!!!!Така ще може да се следят заплатите и да се въведе минимум на заплатата за всяка професия като този минимум да е съобразен с реалната действителност!!!!Що се отнася до това да има конкуренция - хубаво е но това миже да доведе само до по-ниски цени не и до по-високи заплати защото по-ниски цени означава по-малка печалба за алчните работодатели!!!!!
      • ..
        ...
        7 -2
        12:58, 31 юли 2019
        Няма как следващия кмет да не е обвързан с партиите и да докара пари и работа. Всички големи проекти се гласуват от партиите в София.
    • 5
      Пр
      прах в очите
      19 0
      11:49, 31 юли 2019
      всички са абсолютни бездарници, гледат да се нагушат и нищо не правят за града, а и от кметовете отдавна нищо не зависи, те са послушковци на управляващите, скоро няма да има ни хасково ни българия ни българи, бавно се изтребва всичко в тая държава, освобождава се територия за нашественици (сетете се какви)
    • 6
      Ня
      Няма кмет
      25 -1
      12:15, 31 юли 2019
      1. Дупки и липса на маркировка
      2.Бездомни кучета
      3.Цигански сватби и палежи
      4.Привличане на инвестиции
      Толкова ли е трудно ?
      След няколко години няма кой да остане в този град , ейййй
    • 7
      Ni
      Niki
      17 -34
      12:15, 31 юли 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ха
        Хахахахах
        15 -5
        13:17, 31 юли 2019
        Ахахахахах ахахххаа хахахахаха
        На г иванов ми е нужен град като Хасково май :)
    • 8
      Ар
      Артик
      26 -4
      13:11, 31 юли 2019
      Мисля че Хасково заслужава добър кмет който да се грижи за града.След бай Добри всеки ще е по добър.Един загубен мандат без никакви ползи за града и хората в него.Бай Добри, добре че мандата свърши за да отдъхне Хасково.Благодарим ти от все сърце и да не те виждаме повече.
    • 9
      Ба
      баба Пена
      19 0
      13:24, 31 юли 2019
      Ей тия политици що така правят?Нямат ли милост?Питам ги аз как се живее с пенсия от 208 лв???Цял живот съм работила ,а сега едва оцелявам.На Младите им бера кахъра как гледат семейства със минимална заплата от 560 лв.Това е геноцид срещу народа.Ама и народа си е виновен .Той си търпи.Кой друг народ би търпял като нас?Управляващите знаят това и ни мачкат.Но скоро няма да има кой да мачкат след като пенсионерите си отидат,а младите избягат от държавата.Хиляда и триста години не можаха да затрият държавата,но политиците от последните 30 години май ще успеят.
    • 10
      Ня
      Някой си
      17 -1
      13:28, 31 юли 2019
      Както се пее в една песен. И ето идва най щастливия ден когато ти ще си далече от мен- бай Добри от града. Така че чакаме да дойде с нетърпение този ден. Каквото и за пиша е излишно то се видя че не става за кмет
    • 11
      79
      79608709
      8 -4
      13:37, 31 юли 2019
      На 9-ти Септември в Хасково да са убити най-много 5 човека .... Аз ако стана кмет ще избия 20 и поне 50 ще са в трудововъзпитателен лагер :))
      ... Всички ги знаем кои са в списъка :))
    • 12
      Ба
      бай ставри
      20 0
      13:42, 31 юли 2019
      Всеки народ си заслужава управниците.Та нали той ги избира?А вие обърнахте ли внимание че има за една седмица 25% увеличение на салами,колбаси и месо.Тихомълком някак си !
    • 13
      Ге
      ГЕРБ
      4 -25
      13:49, 31 юли 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ив
        Иван
        10 -4
        14:50, 31 юли 2019
        Гробаджии/Гербаджии/Мерси!Ядохме им попарата.
      • Ха
        Хасковлия
        11 -4
        15:48, 31 юли 2019
        Ами защо сега не текат бе , джендър герберастки?
        Цялата власт е в ГРОБ, защо нищо от това за което говориш, не се случва?
        Не ми отговаряй - нямаш умствен капацитет!
    • 14
      Ив
      Иван
      14 -14
      14:44, 31 юли 2019
      На Хасково е нужен кмет от ДПС.Само тогава ще се оправи града.Това е истината.И не българин,а Турчин.Видяхме ги досегашните.Вижте Кърджали!Задмина Хасково и по доходи и по инвестиции и града е пълен с млади хора!Аз съм българин ,но този път ще гласувам за турчин за ДПС
      • Ха
        хасан
        8 -4
        15:35, 31 юли 2019
        Пич я виж финансовото състояние на Кърджали преди да даваш подобни изявления
      • Ха
        Хасковлия
        11 -4
        15:51, 31 юли 2019
        Е, защо си се писал Иван, като си Ибрям?
        Нямате пипе за местна власт- това е проблема!
        От вас става само мошенници, шивачи и овчари!
    • 15
      Ба
      Бай Осман
      9 -2
      15:53, 31 юли 2019
      Скъпи сънародници,проблемите на Хасково са;
      Градът масово обезлюдява поради ниски доходи,работа има,но доходите ниски,разбити пътища,крайните квартали са в окаяно състояние,липса на асфалт,канализация(части от кв. Хисаря,кв. Жп гарата,кв. Болярово,кв. Република,за други не се сещам).Ще гласувам и за кандидат на Атака само и само да работи не за себе си а за благото на града. И повече инвеститори,които са платежоспособни,по високи заплати.
    • 16
      Ян
      Янков
      7 -1
      15:57, 31 юли 2019
      Трябва да се гласува- това е факт.
      Политиците правят всичко възможно да ни накарат да се откажем от това си конституционно право!
      Пример - сегашният кмет- хората са отвратени от местната управа, и сега някои биха гласували дори и за кандидат на ДПС.А както знаем, ГЕРБ са патерицата на ДПС
      Една умерена ,не-партийна кандидатура, може да предизвика моето внимание!
    • 17
      Ба
      Бай Танас
      2 -4
      16:22, 31 юли 2019
      Искаме си Садам
    • 18
      Бъ
      Бъдеще
      4 0
      21:50, 31 юли 2019
      Време е политическата класа която се провали да даде път на млади хора които да модернизират начина на работа. Ама проблема е, че много плюем и пъдим кадърните. ДПС имат млади хора напред. БСП се подмладява и това е пътят с това младото момче. ГЕРБ вече ни писна. Тотален провал и изтъркани физиономии. Време е младите да поемат.
    • 19
      Ге
      ГЕРБ ще победи
      0 -5
      22:54, 31 юли 2019
      Ще ви кажа,че нито Георги Иванов и синът му, нито... Виж коментара
    • 20
      Пе
      пепи
      1 -1
      00:16, 1 авг 2019
      Драги съграждани не ви ли прави впечатление ,че масово хората са отвратени от Герб/Гроб/.Виждам тук в коментарите на Гербаджии/Гробаджии/ масово гласуват отрицателно срещу тях.А на изборите резултата е друг.Започвам да се съмнявам в честността на изборите.Днес ГРОБАДЖИИТЕ/ГЕРБАДЖИИ/ обявили листата за кандидат кметове на Хасково. Хвани единия и го удари в другия.Толкова безочливи хора,че нямам думи.А пък откъде го изкараха този Полихронов не мисля че има капацитет да бъде Кмет на града.От тази листа областния Станиславчо май е най добре от тях .
    • 21
      Бихме искали да зададем няколко въпроса ,на които се надяваме да получим отговор:
      Защо няма яснота относно дългосрочния кредит за модернизация на спортните обекти КСС, проект и т.н.?
      Защо толкова настоявате да се тегли този заем ,ако наистина до година, тези пари могат да дойдат от държавата и така ли е ?
      Защо не може да се стигне до консенсус относно парка на ул."Булаир" и това ли са най - големите приоритети на общината ?
      Защо точно тези два обекта ?
      Казахте ,че имате план как да се справите с опасните сгради и постройки.Какво точно включва и какво е направено предвид факта ,че вече има жертви от такива ?
      Кога ще се реши проблема с питейната вода и водопреносната мрежа трайно ?
      Кога ще се подобри инфраструктурата в общината ?
      Кога ще се реши проблема с бездомните и безпризорни кучета ?
      Кога ще принудите отговорните органи да контролират спазването на общинските наредби за домашни любимци ?
      Кога ще принудите общинските предприятия и фирми подизпълнители да се грижат за сметопочистване ,поддръжка на паркове ,градинки ,алеи ,междублокови пространства,централна част ,площад и т.н.?
      Кога ще решите проблема с безразборното паркиране в целият град?
      Кога ще се затегне контрола и какви мерки ще предприемете за намаляване на инцидентите с пешеходци,особено по пешеходните пътеки ?
      Кога ще привлечете инвеститори и ще създадете работни места със трудови възнаграждения отговарящи на потребностите на населението ? ( Не говорим за работодатели предлагащи 600- 800лв. трудово възнаграждение, крайно недостатъчни за преживяване. Ако твърдите ,че не е така, защо вие и всички шефове на ОП получавате 2000+лв.?)
      Има и още ред други въпроси ,но като начало с тези !
      Г-н Беливанов предизборното ви мото не гласеше ли:
      " Близо до хората " ???
      Ако е така ,сега имате възможност да застанете до незначителна част от
      " тези " хора !!!

      Многократно сме заявявали и сега ще го повторим: не гоним рейтинг ,нямаме политически амбиции и не сме обвързани с когото и да било !

      Благодарим за вниманието и като съвестни ,и коректни данъкоплатци спазващи всички наредби и правила на общината държим да получим отговор публично !
    Последни новини