От х:

Днес в x:

Гангстери се биха 5 часа в бразилски затвор: 57 са убити, 16 от тях - обезглавени

Бунт избухна в затвор в Бразилия. Сбиха се гангстери от враждуващи банди. Боевете помежду им продължиха пет часа - от около 7 ч. сутринта в понеделник до обяд - преди властите да успеят да въдворят ред. Убити са 57 души. 16 от тях са обезглавени, предава Би Би Си.

Затворът се намира в град Алтамира, щата Пара. Свирепите боеве започнали, когато гангстери от единия затворнически блок успели да проникнат в друга негова част.

Затворниците взели двама надзиратели за заложници, а по-късно те били освободени. Бил запален и пожар в една килия. Много от загиналите са станали жертва именно на дима.

Извън стените на затвора бандите са се занимавали с трафик на наркотици.

Председателят на Комисията по човешките права в щата Пара Ивендър Фонтенели заяви: "Сцените са зловещи. Има обезглавени, има загинали от задушаване. Но сега е спокойно, много по-спокойно. Затворниците са разделени. Очакваме властите да предоставят списъци със жертвите и оцелелите".

Затворът в Алтамира има капацитет за 200 затворници, но в него са затворени 399 души. Въпреки това властите отричат той да е препълнен, отбелязва Би Би Си.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини