От х:

Днес в x:

15 бъдещи първолаци завършиха "Лятно училище"

    15 бъдещи първолаци от хасковското село Узунджово завършиха "Лятното училище" в местното ОУ "Любен Каравелов. Инициативата е по проект "Шанс за нашите деца", изпълняван от Общностния център и Община Хасково и е финансиран по програма "Развитие на човешките ресурси 2014-2020".

    Дейностите са предвидени за деца, чийто майчин език не е българският и предстои да постъпят в първи клас. Целта на проекта е децата да се адаптират по-лесно към училищната среда, обясни ръководителят на проекта Десислава Стоянова.

    Тази година активно се включиха и доброволци от БЧК, които под формата на игри запознаха децата с теми за здравословно хранене, оказване на първа помощ.

    Днес за бъдещите първокласници от ОУ "Любен Каравелов бе финалния етап на "Лятното училище". Те получиха за подаръци раници с учебни материали - тетрадки, химикали, моливи. Бяха организирани много игри и забавления за децата, беше осигурена и торта.

    "Лятно училище" се провежда за трета поредна година в месеците юли и август. Следващата група ще бъде в Начално училище "Г. С. Раковски" и заниманията за допълнителна педагогическа подготовка за още 15 ученици ще започнат в началото на август.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Аз
      Аз
      3 0
      14:31, 29 юли 2019
      Това е един много добър старт за децата. Поздравления!!!!
    • 2
      Ве
      весо
      2 0
      12:14, 30 юли 2019
      Вари го печи го,циганина си е *******,интеграция няма.
    Последни новини