От х:

Днес в x:

Не теглим заем 10,4 млн. лв. за „Дружба“ и „Младост“

Тегленето на заем от 10,4 млн. лв. за ремонт на зала „Дружба“ и спортен комплекс „Младост“ отпадна днес.

Кредитът от 10,4 млн. лв. за ремонт на спортните съоръжения влезе в дневния ред на Общинския съвет на Хасково за трети път. Първите две предложения, направени от мета Добри Беливанов бяха отхвърлени от съветниците, въпреки че по време на общественото обсъждане спортните деятели в града подкрепиха идеята.

Един от посочените мотиви за отпадане на предложението на предишното заседание на Общинския съвет в края на юни от ГЕРБ бе, че има опция за финансирането на обектите от Министерството на младежта и спорта. От общината обаче обясниха, че в момента няма действаща програма, по която да се кандидатства за ремонтите на залата и стадиона. Има проектонаредба, но тя не действа.

Друг довод за отпадането на предложението е, че досега в нито една от двете докладни не е представяна количествено-стойностна сметка за ремонтите. Обяснението на местната администрация за липсата на количествено-стойностна сметка за ремонтите е, че тя няма как да бъде представена, след като няма проект. Идеята е самият проект да бъде платен също с част от парите по кредита. Едва тогава ще има яснота за точните суми.

Този път предложението за поемане на дългосрочен дълг за финансиране на проектите чрез ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ дойде от групата общински съветници: Сунай Алиев, Исмаил Исмаил, Йозджан Мехмед, Шенол Вели, Петю Кирев, Якуб Хаджиосман и Златко Марчев.

От политическа партия ГЕРБ днес заявиха от трибуната, че дори и да се приеме предложението за теглене на кредит, то реално строителните дейности ще стартират догодина, когато вече общината ще може да ползва други пари, а не от кредит. Освен това настояха, че докладната е незаконосъобразна, защото според Закона за общинския дълг предложението трябва да бъде внесено от кмета, а не от съветници.

В крайна сметка предложението бе отхвърлено – 14 от съветниците бяха против, 12 гласуваха „за“, а 10 се въздържаха.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    12
    123123123
    18 0
    10:15, 26 юли 2019
    ДПС как си играят с партиите сега с кмета после с следващия които Доиде на всички обещават такива мъжки ку*** не съм виждал,ако ГЕРБ им се вържат на местните избори ще загубят мн
    • Ба
      Бахрие
      4 -5
      14:50, 26 юли 2019
      Според мен ДПС мислят за спорта и за бъдещето на младежта в други градове всички си обновиха , реконструираха си спортните сгради ГЕРБ ги одобриха , защо в Хасково са против ? Това ако не е някаква политика , какво е ?.......
    • Мю
      мюмюне
      6 -2
      16:27, 26 юли 2019
      защото с 10 мил. ще построят нова а не да ремонтират
  • 2
    Sc
    scarface
    4 -1
    10:41, 26 юли 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
    Гр
    Гражданин
    20 -3
    11:56, 26 юли 2019
    Какви са тия мега ремонти за 10,4 млн. лв. В Харманли направиха нов спортен комплекс за 5 млн а ние ремонт за 10,4 млн. Яне се изхвърляйте хората живеят като през 15век без канализация и качествена вода вие мислите за заеми за ремонти.
  • 4
    Мн
    Мнение
    19 0
    13:23, 26 юли 2019
    Ами идете в Шумен Русе и вижте какви зали имат арена Шумен,Арена Русе за 10 милиона може да се направи такъва зала че ще събере погледите на всички а те искат да крадът
  • 5
    Пр
    Пристрастен
    4 -1
    16:40, 26 юли 2019
    И с номера и без, не ви огря с чужда пита сватба да правите!
  • 6
    Съ
    съветник??????????
    3 0
    19:43, 26 юли 2019
    Госпожата със жълтата рокля къде работи?
Последни новини