От х:

Днес в x:

Общината спря поръчката за парка до ДНА

Общината спря обществената поръчка за избор на фирма, която да извърши инженеринг за обособяването на парк в зоната зад ДНА и преустройството на прилежащата сграда на терена, които бяха прехвърлени безвъзмездно на Хасково от МО, като обекти с отпаднала необходимост за военните.

Комисията за защита на конкуренцията образува производство по процедурата, обявена с прогнозната стойност на поръчката 8,3 млн.лв, по жалбата на Камарата на архитектите в България. Становището е пристигнало тази сутрин в 8 без 5 в кметството в Хасково.

Тепърва юристите ще се запознаят с мотивите и едва тогава ще има коментар какви действия ще се предприемат, коментираха от там.

Темата се влачи с продължение от две години. За преустройството на терена, на който е и паметникът на легендарния 10-ти Родопски полк, издигнат с дарения от хасковци в знак на признателност към войните, беше обявен конкурс за идеен проект. Заради обжалване от гилдията на архитектите обаче той беше прекратен.

В настоящата процедура кметът Добри Беливанов беше категоричен, че ще върви като инженеринг, което означава, че при изпълнението на задачата строителят, който я спечели, е водещ и наема архитект, на когото задава параметрите на обекта.

Именно заради това от гилдията на архитектите скочиха с протестни писма до всички институции. Според тях обектът е с голяма важност за града и затова категорично за него трябва да има конкурс за идеен проект, който да мине на обществено обсъждане.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    12
    123123123
    20 -8
    10:08, 26 юли 2019
    Защо кмета си помисли че е мн умен това,неразбирам с Гела си помислиха че ще могат в последния момент да минат нещата,кмете с куци коне като Жоро Гела до никъде няма да е докараш само негативи как ще се показваш в града след октомври месец Незнам
  • 2
    12
    123456
    16 -9
    10:39, 26 юли 2019
    На кмета му стана тъжно, че пенсията не порасна... След октомври, когато и неговата любовница Жоро Гела го изостави този човечец не го виждам...
  • 3
    Ма
    Марчела
    7 -5
    14:30, 26 юли 2019
    Кмета сам си е виновен за гела и тем подобни които го сринаха.Имаше едно момче Динко от ГЕРБ той му изнесе кампанията и винаги беше до него .Докато беше така работите споряха но сега само *****.
  • 4
    Ка
    Калин
    7 0
    15:26, 26 юли 2019
    Как пък едни път не се писа нещо хубаво за Хасково ,че нещо се е направило
    една статия да имаше ....направи се еди какво си .То не спряха да пишат за Димитровград ,че се прави нещо.
    Вече се питам кога един път ще се направи нещо хубаво за Хасково ...чак ще взема да раздам
  • 5
    Хх
    Ххх
    2 -4
    17:04, 26 юли 2019
    Защото Всички обичат само да плюят. Никой не каза , че се асфалтира околовръстното че се асфалтира пътя между Хасково и Димитровград че супер много взе да се строи и да се откриват работни места никой нищо не казва
  • 6
    Бо
    Бойко лъжливото овчарче
    1 0
    21:33, 26 юли 2019
    АЛО ХИКСА къде се откриват тези работни места та да отидем да работим бе
  • 7
    89
    8968709
    0 0
    08:51, 27 юли 2019
    Ако Ангел с гайдата или Петко Киряков , влязат в конака в Кауньдере и орежат 7-8 Герберастки Патки и 3-4 Пуешки главички от ДПС ,
    Администрацията може да проработи
    ......
    В омента все повече е явно че голямото ограбване се отлага за "след Дядо Добри" :)))

Още новини

Последни новини