От х:

Днес в x:

Вижте кои групи и формации ще представят Асеновград на Рожен`2019

На 4 сцени ще се проведе Национален фолклорен конкурс Рожен`2019, в който ще се включат над 3500 изпълнители от цяла България. 113 са певчески и инструментални групи, 107 – индивидуалните изпълнители, 56 са танцовите състава, а 15 групи ще представят народни обичаи. Конкурсната програма е на 19, 20 и 21 юли.

Сред участниците са и певци и инструменталисти от Асеновградско. Изявите им ще са на 20 юли, събота.

На трета сцена за 10:20 ч. ще се качи СНЦ "Детска песен - Надежда Хвойнева" с ръководител Стойчо Каранлъков - Фолклорна група "Детска песен" и ФГ "Надежда Хвойнева". С индивидуални изпълнения ще се представят Мария Илкова, Никол Михова, Христина Илкова и Лилия Линова.

10:30 ч. е времето, определено за качване на първа сцена на певческа група с ръководител Желязка Кузмова към читалище "Звезда" – Леново.

На четвърта сцена в 13:40 ч. ще се появи и Фолклорна формация "Родопска песен" при храм "Свети Никола" – Асеновград, с ръководител Делян Тодев.

Цялото разпределение на участниците по дати и сцени е публикувано на сайта на Община Смолян.

Лауреатите от фолклорния конкурс ще бъдат обявени в 14:00 ч. на 21 юли.

Припомняме, че за желаещите да посетят събора ще има осигурен обществен транспорт и за трите дни. Автобусите ще тръгват в 08:00 ч. от спирка Синдикат, кв. Устово (бивша Автогара) на всеки 30 минути, с маршрут Устово - Бостина - Соколовци – връх Рожен хотел КООП. Последният автобус от кв. Устово посока Рожен ще е в 22:30 ч. Последният автобус от Рожен ще е в 00:30 ч. Цена на билета в едната посока (Устово – Рожен) и (Рожен - Устово) - 3 лв.

Автобусите от к.к. Пампорово ще тръгват от следните местостоянки - паркинг на хижа „Студенец“, паркинг на хотел“Замъка“, паркинг на хотел “Снежанка“ и кръстовище пред Дан Мар. Първият автобус от посочените места ще е в 08:00 ч. Цената на билета в едната посока отново ще е 3 лв.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини