От х:

Днес в x:

36 °C

Община Хасково награди 4 фирми за социално партньорство

  Четири фирми бяха отличени от община Хасково, като отговорни социални партньори на местната администрация за изтеклата 2018 г. в 7-мото издание на наградите на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – „Гласът на българския бизнес“. Грамотите бяха връчени днес в зала „Марица“ на Областната администрация.

  „ВиК – Бунар“, „Каменица“ АД, „Недев“ ЕООД и „Алфа и зет“ ООД са отличените компании от Хасково.

  Тази година награди от общините в Хасковска област получиха 14 компании, които работят на територията на региона и са с най-добри практики в корпоративната социална отговорност и подкрепа на обществения интерес.

  Бяха раздадени и специални награди на КРИБ. Едната от тях е за областния управител на Хасково Станислав Дечев. Връчи му я заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова за работата му по привличане на чужди инвестиции в региона. Специални награди получиха и кметовете на Хасково и Свиленград Добри Беливанов и Георги Манолов, и депутатът Георги Станков.

  Церемонията по връчване на наградите откри председателят на КРИБ-Хасково и учредител на наградите Стефан Димитров.

  „Област Хасково е точката на картата на България, която се променя. Променя се от гледна точка на инвестициите, и от гледна точка на хората. Но се и променя от гледна точка на желанието на хората да останат останат в нашия регион. Те ще останат обаче, само ако го има бизнесът и ако заедно с общините, областната администрация и държавните институции се работи съвместно за развитието на региона“, подчерта в обръщението си Стефан Димитров.

  Той отбеляза и съвместната работа на бизнеса, областната администрация и образователните институции в последно време, като положителна насока в развитието на областта.

  Вицепремиерът Марияна Николова приветства инициативата за отличаване на социално отговорните компании от региона. „За работодателите понятието корпоративна социална отговорност се възприема, като важен начин за повишаване на конкурентното предимство. Задължение на бизнеса е да допренесе за устойчивото и социално-икономическото развитие на държавата.“, посочи тя и уточни, че предстои приемането на Стратегия за корпоративна социална отговорност за 2019-2023 година, чиято цел е политическата ангажираност на правителството за подобряване качеството на живот на хората посредством прозрачни, социално-отговорни и бизнес практики. „Считам че в резултат на съвместните действия на правителството и бизнеса, ще бъде постигнат напредък, който ще повиши качеството на живот и благосъстоянието на българските граждани и ще осигури устойчиво икономическо развитие на страната“, отбеляза още вицепремиерът Марияна Николова. И обясни, че Стратегията се основава на доброволния характер на корпоративната и социалната отговорност, разбирана като ангажимент от страна на ръководството на компаниите, публичните структури и гражданските организации.

  Заместник.-председателят на КРИБ проф. д-р на техническите науки Николай Вълканов постави като акцент в изказването си на форума професионалното образование и обучението на кадрите.
  Той подчерта, че в КРИБ членуват над 12 хил. фирми, а над 800 хил. са работещите в тях.

  "Когато се говори за социалната отговорност на компаниите, е много важно те да помагат на общините, но още по-важно е да прилагат същата мярка и към обучението на кадрите. В КРИБ това е задължение-всяка една от фирмите да спомага за обучението“, посочи проф. Николай Вълканов, като уточни, че работодателската организация подпомага обучението на над 800 деца в различни краища на страната чрез осигуряването на стипендии, преподаватели или необходимата база и подчерта, че това е важно, за да не се задълбочава кризата с осигуряването на работна ръка у нас.

  „Работна ръка има в България, има достатъчно добре подготвени хора, но трябва да се спазват няколко правила: високо заплащане, редовно заплащане на трудовите възнаграждения и осигуряване на светло, т.е осигуровките да са върху това, което получават хората, за да имаме един ден баланс на пенсии и осигуряване. Ако ние не заплащаме добре на нашите хора, не ги обгрижваме, няма да имаме резултати“, обърна се той към бизнеса в зала „Марица“.

  Красимира Славова


  11 коментара

  • 1
   87
   875698079
   28 -11
   19:30, 16-07-2019
   Единствените Хора които не са за трепана на тия снимки са журналистите
   .....
   иначе всичкия останал добитък - Бейове , Мутри и ятаци са си за ножа :))
  • 2
   Ва
   Василев
   17 0
   19:53, 16-07-2019
   Един много пасва за джендър,и устата му такава специфична....абе той си е жив п.......ст
  • 3
   Ян
   Янчо
   20 0
   21:30, 16-07-2019
   Защо половината са от неохим? Няма ли бизнесмени?
  • 4
   Ст
   Странен
   27 -5
   22:48, 16-07-2019
   Алфа и зет? На Евгения депутатката, дето плати, за да Стане такава, с оградената и изнесена цигарена???
  • 5
   Г-
   Г-н Михайлов
   10 -5
   23:06, 16-07-2019
   Да Ви Е.......ба и Бизнесмените!!! Единственият с костюм и вратовръзка е Г-н Димитров от КРИБ!! Комплименти! От другите с дънките на **** ни биде за ДуПиСе,нито ибрик за ГРОБ не става!!!
  • 6
   Г-
   Г-н Михайлов
   11 -4
   23:09, 16-07-2019
   Този Ваш малоумен сайт,по колко пъти публикува едно изказване???
   • Ст
    Стокхолмски синдром
    4 -6
    11:14, 17-07-2019
    Г-н Михайлов, като редови читател долавям в коментара Ви странна привързаност към този "малоумен сайт" :) Вашата активност в изразяване на мнение по различни въпроси явно е плод на ежедневно, системно и педантично изчитане на всички пуликации тук... Не се измъчвайте, не посещавайте повече сайта и всичко ще е наред.
   • Г-
    Г-н Михайлов
    2 -2
    19:23, 17-07-2019
    А Вие що не вземете да триете неприлични изказвания на разни анонимни цифри,кенански шебеци и американски джендъри,а веднага си поправихте грешката? И един съвет- преди работа не употребявайте алкохол,винаги "изяждате" по някоя и друга буква или правописна грешка!! Грозно е за един читател и говори зле за Дипломиран журналист!! ( пише се пуБликации)
  • 7
   11
   111111
   9 0
   12:39, 17-07-2019
   На георги станков, наградата за какви заслуги е????? За корупция?????
  • 8
   12
   123456
   1 -2
   14:18, 17-07-2019
   Стефан, президент але,але.........
  • 9
   Маг големите крадци и затова им дават златен медал защото знаят да крадът народа за трепане са всички едно камикадзе да се гръмне там че да очисти боклука .Днес имаше търгове в общината и на някои и изиграха доста гадни номера .Номера е че писмото им е отворено и се анулират собствениците твърдят че са залепили лично и проверени преди да се пуснат в урната И това се по получи точно днес има и свидетели но всички в този съвет са корумпирани изпекани мошеници и крадци и тези ръководят община Хасково те за най елементарното нещо те лъжат и затова Хасково е в това пложени само крадци и мошеници


  Коментирай

  За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
  Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
  Captcha изображение
  Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

  Хороскоп за 23.08.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работни проекти ще държат вниманието на някои от вас будно, но наред с тях ще провеждате и личните си срещи. Готовността ви да помогнете на приятел ще ви сближи повече и от това съвместното ви сътрудничество ще продължи. Семейни задачи ще ви накарат да търсите начини за бързото им решаване.
  23.08.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще търсите контакт с нужните ви хора и с общи усилия ще намерите по-лесно решение на вълнуващ ви въпрос. Ще споделяте интересите и вижданията си, без това да ви създава вътрешно напрежение. Ако имате очаквания от интимен характер ви предстоят развития. Други ще работят по приключване на задача, носеща им финансови придобивки.
  23.08.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изгаряте от желание за авантюри. Приключенският дух ви е завладял днес и само неотложни делови ангажименти биха могли да променят идеите ви за деня. Силното ви желание за изява ще бъде удовлетворено напълно към края на деня. Заобиколени сте от вниманието на хората около вас, което ви кара да се чувствате чудесно.
  23.08.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Стабилизиране на финансите, успоредно с утвърждаване на професионалния ви авторитет. Такива са приоритетите ви за днес, както и за следващите дни. Това изисква да сте в добра кондиция, на среща с делови партньори ще вземете решения, изпълнението на които няма да ви затрудни. Пътуване, за някои в чужбина.
  23.08.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Съсредоточете се върху важните си задачи. Всяко разпиляване на силите може да доведе до изтощение. Развивайте умението си да организирате, ще ви бъде необходимо. Обърнете внимание на детайлите в дейността си, те са важни. Нямате много време за приключването на неотложна задача.
  23.08.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате нужда днес да излезете навън и да се опитате да не мислите за професионални ангажименти. Дайте воля на въображението си и както вие така и околните ще останете доволни от резултата. Можете на помогнете и на свой близък, който също се нуждае от промяна. Имате смелост за да сложите край на нещо, което не ви удовлетворява.
  23.08.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Възстановявате си сума, която неотдавна сте загубили поради куриозно недоразумение. Материалното ви състояние се стабилизира и в близките дни можете да разчитате на допълнителни доходи. За някои от вас денят бележи началото на нов много успешен период в професионален план. Започвате работа по проект, който ви дава чудесна възможност да разгърнете потенциала си.
  23.08.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Делничното напрежение ще ви накара да потърсите по-спокойно място за изтерзаната си душа. Ще съберете мисли и сили, с които да продължите напред, но преди това направете нещо специално, от което се нуждаете сега. То ще ви позволи да осъзнаете силните и слабите си страни.
  23.08.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Имате нужда от развлечения и този ден най-добре ще отговори на намеренията ви. Заобиколени сте от приятни хора, сред които се чувствате настина добре. Твърде емоционални сте и това може да стане причина за нежелани ситуации, но едва ли ще е нещо сериозно. Обърнете повече внимание на предпочитанията на постоянния си партньор, които не е добре да пренебрегвате.
  23.08.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Внимателно планирате всяка своя стъпка и в резултат днес ще постигнете част от нещата, към които уверено се стремите. При вас няма нищо случайно и партньорите ви оценяват този факт. Постарайте се да спазите всички уговорки, които правите, тъй като от това зависи и бъдещото добро отношение към личността ви. Постигате целта си и в интимен план.
  23.08.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще има какво да споделяте и да ви прави доволни, предстоящите развития ще бъдат във ваша полза и в края на деня ще се чувствате в отлична форма. Различното поведение изостря чувствителността ви, но ще си останете уравновесени и прагматични. Пътуванията не са най-подходящи днес, но ако са наложителни, не приспивайте бдителността си.
  23.08.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете по-търпеливи към хора и неща, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание може да постигнете повече, в противен случай ще си навлечете нечии гняв. Приятел ще ви предложи нещо, което ще ви поласкае, но и затрудни. Изяснете си до колко са искрени чувствата му към вас.
  23.08.2019
  Последни новини