От х:

Днес в x:

Неизвестен вирус уби лекар и зарази още хора в Боливия

Боливия търси международна помощ за идентифицирането на неизвестна вирусна зараза. Според местни медии, които цитират министъра на здравеопазването на Боливия, Габриела Монтаньо, до днес от болестта е умрял един човек - лекар, работещ в провинция Каравани. 

Смята се, че той е наел двама други лекари: гастроентеролога Густаво Видалес  (Gustavo Vidales) и терапевта Марко Ортис (Marco Ortiz). Те са били в пряк контакт с пациентите и в момента са на интензивно лечение. Прогнозите са положителни, съобщава Los Tiempos.

Заразени са три жени. Две от тях са били в контакт с двамата лекари.

Трябва да предупредим населението, че имаме още три случая освен двамата лекари, които вече са подложени на интензивно лечение, съобщи Габриела Монтаньо. Пациентите са поставени под карантина при специални мерки за биосигурност.

Специалистите са отхвърлили възможността вирусът да е инфлуенца, денга, чикунгуня или друг познат вирус, на който да се дължат симптомите. Изключена е и възможността за бактериален произход.

Заради непознатата зараза към медицинския екип от Боливия се е присъединил и специалист по инфекциите от Бразилия. Потърсена е и помощ от Панамериканската здравна организация, която осигурила двама лабораторни специалисти от Атланта.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини