От х:

Днес в x:

Разследват мъж от с.Боян Ботево за фалшив ТЕЛК

62-годишен жител на село Боян Ботево, община Минерални бани,  е разследван от Икономическа полиция при ОДМВР Хасково за фалшив ТЕЛК.
От полицията уточниха, че той е използвал епикриза от отделение на болница, която се намира извън хасковска област, където фиктивно е лежал. Клиничната пътека, по която е бил хоспитализиран, е отчетена в съответната МБАЛ и платена от бюджета на НЗОК. Полицаите са установили съпричастност и на лекари. Материалите от проверката са изпратени в Районна прокуратура-Хасково. 
Това не е първото разследване в Хасково на ТЕЛК решение със съмнение за истинност. В края на юни започна проверка  срещу лекарка от Димитровград за документ – листове за прегледи на пациент, на името на 10-годишно дете, които са били употребени пред ТЕЛК.
Преди дни пък беше разбита група за издаването на филшиви медицински експертизи и ТЕЛК решения в София. Операцията  мина под наблюдението на Специализираната прокуратура за пресичане на схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения. Досъдебното производство е от 28 юни.
В оперативната разработка на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е участвал полицай под прикритие, който се е представил като клиент. След като преминал по цялата верига на престъпната „услуга“, получил ТЕЛК решение за над 50% инвалидност. Докато тече тази разработка ГДБОП са установили общо около 100 подобни случая.
 Haskovo.net
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ба
    Бай Танас
    16 -1
    16:19, 1 юли 2019
    Айде сега всички мними болни и продажни доктори в затвора пък после да видим ще точи ли някой държавата. ОБАЧЕ надали ще се случи подобно нещо в нашата мила родина.
  • 2
    Кво стана с ония другите доктори-унг ли бяха,що бяха,дето ******ката беше посредник?
  • 3
    Ге
    Георги
    5 -1
    17:53, 1 юли 2019
    Ченголов си развява байряка и точи касата.Продължава си по статията начин.Няма закон.
  • 4
    Ba
    baxmamamu
    10 -1
    19:55, 1 юли 2019
    Всяко чудо за три дни голямо писане голямо нещо що никой не провери махалата за тия Телкове . Щот не е удобно идват избори гласоподавателя не се бара ако и брата ром се откаже да гласува избирателната активност ще падне на 15% процента
  • 5
    Ме
    медик
    3 -1
    06:36, 2 юли 2019
    откакто медиите писаха за продажният д-р Ченголов, пациентите му се увуличиха двойно. Ами сега мили журналисти какво правим???
  • 6
    Ен
    ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
    2 0
    13:45, 2 юли 2019
    То да е само ЧЕНГОЛА с мчед ще го храним ама повечето доктори са като ЧЕНГОЛЧЕТА
Последни новини