От х:

Днес в x:

От 1 юли започва приемът на заявления за помощи за отопление

От 1 юли започва приемът на заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящия отоплителен созон 2019/2020 година. Това съобщи Васка Атанасова от Областната служба за социоално подпомагане в Хасково.

Очакваха се промени по Наредбата за целева помощ за отопление, които трябваше да бъдат утвърдени в края на седмицата. Повече подробности ще дадат от социалната служба в Хасково в началото на идната седмица, като приемът на документи ще продължи до 31 октовмри.

Очаква се със заповед на министъра на труда и социалната политика да се утвърди размерът на еднократната помощ за ученици, записани в първи клас в държавно или общинско училище. През миналата година размерът на помощта беше 250 лева, който не се предвижда да бъде променен през 2019/2020 година. Условие за получаването е семействата да са със средномесечен доход до 450 лева на член от семейството. Доходен критерий не се изисква за деца с увреждания, деца с един жив родител и тези, които са настанени в приемни семейства или при близки и роднини.

Предвидени са промени от 1 август в правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца да се направят изменения и допълнения и се очаква обнародване. Съответно изплащането на този вид помощ ще стане на два пъти – първоначално 50% ще бъдат приведени след влизане в сила на заповедта, а останлите 50% ще се изплащат в началото на втория срок при удостоверяване на това, че детето продължава да учи. Политиката на социалното министерство е насочена към задържане на децата в училище.

Предвижда се срокът за подаване на заявления да е до 15 октомври.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    87
    878709
    3 -2
    10:55, 30 юни 2019
    Кръшков ,
    пишете за Протестантския и Католическия Празник - Деня на всички светии , Хелуин
    .....
    А никой не се сеща да пише че Днеска е Българския Хелуин - Деня на Вси Светии Български
    ....
    Ей това е идеологически фашизъм :))
Последни новини