От х:

Днес в x:

3 °C

Отпадат места от „синята зона“

Изображение 1 от 5

  26 места за паркиране по бул.“България“, след спирката пред Изчислителния център до входа на складовете на бившия хлебозавод отпаднаха от „синята зона“. Още места за платеното общинско паркиране също бяха извадени от списъка, други обаче бяха добавени. Това приеха на днешното си заседание общинските съветници.

  Предложението за изменения в Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и осигуряването на безопасно движение внесе кметът на Хасково Добри Беливанов. Мотивацията идва от управителя на „Тролейбусен транспорт“-дружеството, което стопанисва „Синя зона“ Йордан Панев. Идеята е да се оптимизират местата на платената паркозона и работата на инкасаторите да е по-ефективна.

  В заседателната зала  по темата се появиха и спорни моменти, тъй като дни преди заседанието на местния парламент, група общински съветници внесоха искане за изменение в предложения  от кмета списък за промяна.

  Сред предложенията на общинските съветници например беше, в двете улички около паркчето пред театъра да има „синя зона“. Техните идеи обаче не стигнаха до гласуване, защото докладната беше оттеглена в хода на дебата.

  В крайна сметка стана ясно, че отпадането на част от местата в „синята зона“ се предлага тъй като те не се експлоатират от „Тролейбусен транспорт“ и реално не функционират в тази зона, но са в списъка й, приет преди години. Реално те са паркинг места под стопанисването на фирма „ М Комфорт“.

  Общинските съветници гласуваха още промяна в работното време на платената общинска зона за паркиране. Така тя вече ще действа с начален час вместо от 8 ч., както е в момента, от 8.30. Краят на работното й време също се изтегля с половин час и в "синята зона" ще се плаща за паркиране  до 17.30 часа.

   Съветниците дадоха и картбланш на кмета оттук нататък да въвежда временни или постоянни ограничения при паркирането в синята зона.

  Кои места отпадат и кои са новите в "синята зона", може да видите в списъка в снимковия материал към статията. 

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Мн
   Мнение
   29 -2
   11:00, 28 юни 2019
   Във Хасково институциите не могат да се справят със паркирането.Раковска е превърната във паркинг,покрай пазара.Толкова безпомощни са и община и КАТ че няма на къде повече.
  • 2
   Го
   Гошо
   27 -2
   11:17, 28 юни 2019
   2019-та сме и синята зона в хасково все още се плаща на някакви ахмаци, който може да си ги чакаш с часове да се появят (обикновено с дюнер в ръка). Плащането чрез СМС явно е твърде "high tech" нещо за 'асковските селяни.
  • 3
   Ко
   Комунист
   30 -9
   11:30, 28 юни 2019
   Искам да паркирам без да плащам. Нали е демокрация?! И нали сме свободни да избираме?! Свободни сме само на думи и лозунги, а всъщност сме роби, на които всичко им е забранено, само демокрацията им е разрешена. Роби, които за всичко трябва да плащат. Не ви искам демокрацията! През тоталитарния режим се чувствах по - свободен отколкото се чувствам сега!
   • Jh
    JHB
    6 -20
    11:40, 28 юни 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 4
   Ба
   Бат Кольо
   22 -3
   11:54, 28 юни 2019
   И според теб кое по-добре - нещо което работи,или нещо което не работи?
   Стига вече с тази истерия- през социализма всичко било лощо!
   Ти кога си се пръкнал, че да разберем защо си толкова "антикомунист"-ически настроен.
   А JHB?
  • 5
   Ян
   Янков
   39 0
   12:01, 28 юни 2019
   Не е много "ОК" , да коментираме паркирането в Хасково, само в посока на Общината.
   КАТ и Общинска полиция къде са, в цялата картинка?
   Комисар Цанков, защо пред "Пещите" е постоянен паркинг? Собственикът ви е личен приятел, или ви натискат по партийна линия?Всички знаем че сте от ДПС!!! Или едни пари преминаха от неговият, във вашият джоб?
   Лично съм подавал сигнал на патрулен автомобил,че има 37 неправилно паркирани автомобили,на булеварда.
   Знаете ли каква беше тяхната реакция - ние сме полицаи, не катаджии!!!
   Представяте ли си - трябвало да подам сигнал на 112 , а от там да извикат дежурен от КАТ!!!
   А после се чудите , защо хората ви мразят.
   Да ,вече не ви се подиграват - мразят ви!
  • 6
   Ту
   Тур до коленко
   13 -4
   14:44, 28 юни 2019
   Паркирането в гр.хасково трябва да е безплатно,некадърни лапачи!
   • За
    Заклевам се!
    5 0
    14:57, 28 юни 2019
    За сега само парното и топлата вода, за паркирането... по-натам!

  Хороскоп за 02.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
  02 апр 2020
  Последни новини