От х:

Днес в x:

D2 в „ Хасково срещу дрогата“

Изображение 1 от 4

    Култовите D2, които в момента са на клубния си тур в цялата страна, след като последният им сингъл „Марс“ стана тотален хит, ще се представят и в Хасково, но на открита сцена. Участието им е част от двудневния Рок фестивал в рамките на инициативата „Хасково срещу дрогата 2019“

    Различни инициативи влизат в тазгодишния проект. Те се обвързани с Еньовден, като връзката е много символична между билките и дрогата и е по-скоро на противодействие. Няколко екипа са работили по създаването на седмичната програма, затова и разнообразието й голямо: Превантивно-информационен център по наркотични вещества към Младежки център – Хасково, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, екипът от РБ „Хр.Смирненски“ в Хасково и музикантите от Hangar 42.

    Инициативите започват в понеделник на 24-ти юни в 10.30 часа в Регионалната библиотека. Тогава ще бъде открита седмичната експозиция, посветена на Еньовден. От библиотеката са подготвили и брошура, която включва литература, която може да помогне за осъзнаването на опасностите, криещи употребата на наркотици и алкохол, за разпознаването на първите симптоми на употреба, както и за оказването на подкрепа към младите хора в борбата им с пороците. Директорът на библиотеката Кирилка Страшникова поясни, че част от книгите са препоръчани от тийнейджъри. Същият ден от 18 часа на площад „Свобода“ е големият концерт с участието на децата и младежите на Хасково от фолклорните формации в града.

    До сцената възпитаниците на Школата по етнография към Младежкия център, с ръководител Нели Арнаудова ще покажат как се правят филцови цветя и се плетат Еньовденски венци.

    На 25-ти юни са инициативите в няколко училища в Хасково, посветени на превенцията на употребата на наркотични вещества. С учениците ще разговаря експертът от сектор „Наркотици“ в СДВР Петьо Петков.

    На следващия ден-26-ти юни от 10 часа разговорите по темата продължават, но на срещата са поканени само възрастните. Темата ще засегне новите дизайнерски дроги.

    В 11 ч. на открито край регионалната библиотека децата от Арт школа “Дъга“ ще творят на тема „Моето бъдеще“. Към тях са поканени да се присъединят и всичко останали, които искат да нарисуват как виждат своето утре.

    Следобед от 14 ч. на басейн "Фантазия" ще се състезават плувците от 10 до 19-годишна възраст.

    От 18 часа е началото на площада на концерта „Силата на изкуствата и спорта“, в който се включват спортни и танцови формации от града.

    На 27-ми юни от 10 ч и от 16 ч. в началото на алеята на „Кенана“ ше има занимания по туризъм и състезание по приложно колоездене.

    На 28-ми юни Дидо и компания се качват на сцената на спортен комплекс „Спартак“. На сцената след D2 свирят и момчетата от хасковската банда Hangar 42.

    Китаристът Николо Коцев и "Кикимора" в съвместен проект с оркестъра на Държавната опера в Стара Загора са във втората рок вечер с трибют  на "Дийп Пърпъл" и "Рейнбоу", ще се свири и авторска музика.

    По време на двата концерта на Рок фестивала ще бъдат пуснати в продажба тематични тениски. Средствата събрани от акцията ще бъдат използвани за благотворителност-за закупуването на инструменти за талантливи деца от Хасково, които се занимават с музика.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ва
      Василев
      8 -1
      19:25, 21 юни 2019
      Тая лудата още не са ли я измели.Облякла се с тениска Хасково рок.На две магарета слама не може да раздели,освен да създава интриги и злоба

    Видеа по темата

    Последни новини