От х:

Днес в x:

Ученици снимаха старите сгради на Хасково през погледа на новото време

    Красив и много интересен проект реализираха учениците от Клуба по Иновативни практики в дигиталното изкуство на Езикова гимназия „Проф. д-р. Асен Златаров“ в Хасково в изложбата „Ново вдъхновение от старо Хасково“.

    От тази вечер във фоайето на Младежкия център могат да бъдат разгледани фотографии, които показват старите сгради на Хасково през очите на младите хора, участници в клуба.

    В продължение на месеци възпитаниците на Славян Костов: Александра Чобанова, Виктория Колева, Габриела Наневa, Естер Ерхан, Ивелина Хаджиева, Ивана Георгиева, Кристина Танева, Нели Делева, Нели Оцетарова, Николета Дякова, Петя Димитрова, Селин Миткова са обхождали града, за да снимат емблематичните сгради, свързани с историята на родния си град от началото на 20-ти век.

    Освен художествена стойност, на практика трудът на тези млади хора е с огромно значение, не само за документалната и архитектурна фотография, но и като историческа памет. Запечатаните от тях сгради могат да бъдат използвани за сравнение за това как се е променяла градската архитектура на Хасково. Идеята е колекцията от фотоси да бъде предадена и в историческия музей. Така тя ще остане за поколенията.

     

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Чо
      Чобанов
      6 -8
      18:52, 19 юни 2019
      Снимайте дечица, че ако дойде за кмет поставен човек на мустака Иванов всички до една ще бъдат съборени и после наново реставриране с цел точене на финансови средства.
    • 2
      Що
      Що за тъпота
      8 -5
      19:37, 19 юни 2019
      Чобанов, ти си бетер чобанин бе, ********* какъв Иванов ти се привижда пак айде озапти малко слабоумието си
    • 3
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини