От х:

Днес в x:

Прокуратурата внесе обвиненията срещу баща и син Боюклиеви за убийството на бизнесмен в Нареченски бани

    Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Севдалин и Марин Боюклиеви за това, че на 21 март 2018 г. в Нареченски бани, в съучастие като извършители, умишлено са умъртвили Венцислав Младенов (47 г.), като смъртта е настъпила по особено мъчителен начин и деянието е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал.1 т.6 предл. 2 и 3, вр. чл. 115 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

    По делото е установено, че двамата обвиняеми, които са баща и син (48 г. и 27 г.), и жертвата са стопанисвали общ недовършен търговски обект – магазин и ресторант в Нареченски бани, като Венцислав е имал съмнения за извършващи се злоупотреби от съдружниците си. Поради тази причина на 15 март м.г. той поставил камера за видеонаблюдение и заснемане. На 21 март тримата се срещнали в търговския обект, тъй като при направена ревизия Венцислав открил липси. След отправена претенция от негова страна, двамата обвиняеми извършили собствена проверка, която обаче установила по-малки липси. Това бил и поводът за възникналия и последвалия физически сблъсък.

    Най-напред обвиняемите започнали да нанасят побой с юмруци и ритници, като се стремели да изведат жертвата от частта, предназначена за магазин, за да не могат случайни минувачи да станат свидетели на скандала. Те го избутали в недовършената част на помещението-бъдещ ресторант, където започнали да го налагат с каквото им попадне пред очите - греда, крак от гардероб, с тъпата част на брадва. След като установили, че Венцислав е издъхнал, увили трупа в завеса, поставили върху нея найлонов чувал, който завързали с алпийско въже. Напъхали тялото в пластмасов кош, който натоварили в лека кола и изхвърлили в дълбок вир, на около 4 км след Нареченски бани.

    След като не се прибрал няколко дни и не отговарял на телефонните повиквания, близките на пострадалия подали сигнал в полицията и той бил обявен за общонационално издирване. При проведено издирване от близките на пострадалия, била взета видеокамерата, която междувременно обвиняемите свалили от помещението. Тъй като те мислели, че камерата е бутафорна и не предполагали, че същата извършва запис, не я изхвърлили, както направили с останалите вещи, по които имало следи от престъплението. При преглед на видеозаписа от близките, в присъствието на полицейски служители, били видени последните мигове от живота на пострадалия, след възникване на побоя, който двамата обвиняеми започнали да му нанасят.

    След като била установена причастността и на двамата към възникналия побой, бащата и синът били доведени в Районното управление в Асеновград. В хода на проведените с тях разговори са установени местата на извършване на убийството и на изхвърляне на трупа.

    На 27 март 2018 г. при направен оглед на местопроизшествие над Нареченски бани - на стар път, под мост, във вир дълбок около 2 метра, било открито и извадено тялото на убития, увито по начин напълно съответстващ на направени самопризнания.

    Според съдебномедицинската експертиза причината за смъртта му е в резултат на нанесени три удара с тъпата част на брадва, довели до тежка черепно-мозъчна травма, блокираща жизнените функции на пострадалия и аспирация на кръв в белите дробове, довела до асфиксия, което дава основание да се приеме, че смъртта е настъпила по особено мъчителен за него начин. Самият механизъм на причинените телесни увреждания – множество удари по цялот тяло, глава и крайници на пострадалия, сочат на извода, че убийството е извършено с особена жестокост.

    Обвиняемите са с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини