От х:

Днес в x:

17 °C

Кредитът за ремонт на спортните бази в Хасково скара кмета и съветниците

  В разпра премина Общественото обсъждане на предложението община Хасково да изтегли кредит до 10.4 млн. лева за ремонт на спортна зала "Дружба" и спортен комплекс "Младост" в областния град. Искането за дългосрочен заем е на кмета Добри Беливанов, след като общинските съветници дадоха "зелена светлина" на местната администрация да кандидатства за ниско лихвен кредит от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“. Общинският съвет обаче не даде съгласие общината да изтегли кредита. Това провокира ново Обществено обсъждане, на което днес присъства градоначалникът, петима общински съветници, спортни деятели, треньори, граждани.

  Основният дебат по темата бе между някои от съветниците и кмета Беливанов. Градоначалникът настояваше, че единственият вариант за ремонт на двата спортни обекта, е именно чрез въпросния кредит с 1% референтен лихва процент на годишна база, за около 15 години.

  От "Коалиция за Хасково" настояваха, че предложението за искания кредит е било внесено набързо през март и по-голямата част от съветниците не били запознати за какво точно са гласували. Освен това настояваха, че има други варианти за отпускане на средства за ремонт на спортни обекти с финансиране над 85%.

  Градоначалникът обаче опонира, че парламентаристите имат ангажимент да си четат докладните. От администрацията поясниха още, че държавни средства се предвиждат за изграждане на спортни обекти, но не за ремонт, заради което няма друг вариант да бъдат обновени "Дружба" и "Младост".

  На общественото обсъждане в зала "Хасково" присъства и общинският съветник Петю Кирев, който е и треньор по борба в хасковския спортен клуб "Ангел войвода", чиито състезатели се подготвят именно в зала "Атанас Комшев" в спортен комплекс "Младост". Съветникът призова колегите си да проявят разум и на предстоящото заседание в края на месеца да гласуват положително за отпускането на кредит за ремонт на двата спортни обекта. "Според мен ще е грехота да изпуснем възможността за финансиране на тези два обекта", коментира Петю Кирев. Той призова специалистите от общинската администрация да направят количествена сметка на разходите, тъй като според него сумата е завишена и смята, че за 4-5 млн. лева могат да бъдат обновени и двата спортни обекта.

  За ремонт на спортните бази бяха Силвия Тенчева - директор на Спортното училище "Стефан Караджа", чиито възпитаници ползват стадион "Младост" за физическа подготовка, както и Теменуга Илиева - треньор в спортния клуб по аеробика "Виолена", чиито възпитаници се подготвят в зала "Дружба". Тенчева заяви, че от години настоява за ремонт на спортната база, защото лошите условия прогонват спортистите, които се ориентират към Стара Загора и Пловдив, а в Хасково има много талантливи младежи, доказали се на високо ниво. Илиева пък призова съветниците да затаят политическите си пристрастия и да проявят разум при гласуване на искания кредит за ремонт на двата спортни обекта.

  Последната дума ще имат отново местните парламентаристи на редовното си заседание в края на месеца.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   Go
   Gost
   42 -13
   19:43, 10 юни 2019
   Бизнесът на Теменуга не е ли частен? Защо целият град да плаща обновената и зала?
   • Ни
    НикМик
    27 -11
    21:13, 10 юни 2019
    Не ви ли мина през ума, че клубовете плащат наем за ползване на залата?
  • 2
   Го
   Гост
   41 -7
   22:31, 10 юни 2019
   Ами ремонтирайте с парите от наема, защо ще теглите милиони, които ние да плащаме за да може на някой да му върви по- добре бизнеса!
  • 3
   Ха
   Хасковлия
   53 -2
   22:32, 10 юни 2019
   Хасково е град със затихващи функции. Заем от 10млн. е мина за следващото управление и града ще потъне още повече. Такъв ход се прави в началото на мандата, а не когато си отиваш. Имаме страхотен стадион с нова тревна настилка и лекоатлетическа писта, който стои заключен, а искаме кредит за да правим друг. За зала Дружба ремонта е неизбежен. И друго да питам с чии пари се плаща сцената пред театъра при положение, че на площад Свобода има такава? А има и още една спортна площадка Спартак? Ама като харчиш чужди пари е лесно, а?
   • Пе
    ПЕЧЕН
    19 0
    11:31, 11 юни 2019
    С наши пари! И защо като има в цетъра сцена, трябва да се дават 5 хиляди за сцена пред театъра? Това е безобразие! Също и за гостуването на Ути в Хасково, кой разбра, че ще идва Ути и защо нямаше реклама от културата какво правят? Ако, знаеха повече хора, щяха да дойдат даго видят!
  • 4
   Ор
   Орфеец
   45 -2
   23:26, 10 юни 2019
   На тия които искат да превъртят тия милиони изобщо не им пука за спорта. Друга им е идеята..
  • 5
   Ай
   Ай сиктир управници
   36 -5
   23:30, 10 юни 2019
   Кмета ако няма разум, поне засега общия разум наделява. Това са много пари за града и ако се случи най-вероятно ще вдигнат данъците за да го изплащат! Кмете, направи един местен Референдум и ще стане ясно дали Хасковлии искаме кредит или не.
  • 6
   Он
   Ончо
   41 -3
   23:39, 10 юни 2019
   И вейкато дръпнаха 3 милиона кредит . И тях ние ще ги връщаме. Изобщо голямо лапане пада, после хората да плащат. Такова управление си е чисто престъпление!
  • 7
   87
   8759807
   25 -8
   23:42, 10 юни 2019
   Боци Маймуната построи зали в Харманли и Димитровград
   а за Тъпите Гяури от Хаскьой не може да даде кинти ????
   .....
   Диий Хайвани , Диий :)))
   • Не
    Недоволен
    30 -12
    10:00, 11 юни 2019
    За това никога повече ГЕРБ, никога, никога, никога! Първо ни го натресоха тоя Беливанов - беше си тяхно решение, те си го номинираха. После целия град им виновен заради тяхната номинация. По същия малоумен начин управляват и държавата. Като им е такъв акъл да ходят в опозиция и никога повече лев да не видят от тая държава.
  • 8
   Ко
   Компакт
   20 -7
   00:33, 11 юни 2019
   И в крайна сметка какво излиза общинските съветници не можели да четат затова пропуснали докладните си ...Тцъ тцъ нали това им влиза в задълженията и после кмета виновен дайте вие предложения и идеи за кредити , подръжката на тревата на стадион Хасково липсва трапове за леката атлетика също ги е хванала липсата.Щом се съмнявате в завишени оценки дайте ги на независими фирми ,присъствали само 5 съветници другите с какви дела са заети ...
   • 78
    78069807
    17 -4
    02:19, 11 юни 2019
    Като вкарам 100-те най-богати Хасковлии да живеят на затворническо общежитие в Новия Кучкарник на Кмета ,
    и за 2 месеца ще боядисат всичкото nett, schnell, billig, pünktlich
  • 9
   Ян
   Янков
   38 -2
   08:38, 11 юни 2019
   Като им видиш външният вид, на повечето присъстващи в залата, да ти стане ясно какви хора управляват Хасково.
   Дрес-кода е по къси панталони, джапанки и слънчеви очила!
   • Ма
    Маринов
    25 -1
    08:59, 11 юни 2019
    Янков - много си прав. Това е лицето на града. Немога да разбера тези с джапанките, късите панталони и очилата ли правят изключение или тези които са нормално облечените....важното е да сме живи и здрави.
  • 10
   Ян
   Янков
   26 -1
   09:13, 11 юни 2019
   Българската поговорка гласи - по дрехите посрещат,по ума изпращат!
   Явно нашите местни "парламентаристи" едното го неглижират, а другото им е недостатъчно.
  • 11
   Ст
   Страничен наблюдател
   16 -2
   09:18, 11 юни 2019
   Зала Дружба трябва да се ремонтира , но за 6 000 000 ??? За тези пари хората строят зали.Тази зала е единствената в Хасково , където се провеждат всички събития - концерти , държавни първенства по различни спортове , танци , а докато се провеждат тези мероприятия някой задавал ли си е въпроса къде тренират около 200 деца???Не може ли с част от парите да се ремонтира зала Дружба , защото все пак тя е представителната зала за Хасково и е хубаво в града да има културни събития като Рачков,Лили Иванова и ...и на общината да са плащат наеми.С другата част от парите да се построят малки зали тип салони с размери нормални за трениране .Мисля , че има доста места в Хасково - тип гробници , където могат да се позиционират.
   Относно стадион Младост той просто да се изгради на ново.
  • 12
   Ли
   Лиско
   10 -12
   09:50, 11 юни 2019
   Благодарение на такива хасковлии, Хасково е със затихващи функции! Вижте какво правят в Харманли и се учете да обичате града си!
  • 13
   До
   До Лиско
   27 -1
   10:17, 11 юни 2019
   Власта ни принуди и научи да мразим , сега ни карате да обичаме . Кое и какво да обичме - цига*ите , кучетата , дупките по пътищита, неспирните ВИК аварии , липсата на доктори и всякакви други кадри . Мисля ,че скоро ще останете сами и ще се обичате взаимно .
  • 14
   Яс
   Ясно и точно
   18 0
   10:23, 11 юни 2019
   Много е просто - правиш градски референдум и ако гласуват повече от 50% от гласоподавателите в община Хасково референдума е легитимен. ГЛАС НАРОДЕН ГЛАС БОЖИ. Ако гласувалите са под 50% тогава правиш каквото си знаеш, щото "тъпите кауни" не са благоволили да си дотътрят задниците до урните - ЗНАЧИ ИМ Е ВСЕ ЕДНО КАКВО ЩЕ СТАВА. Това е ЯСНО И ТОЧНО..
  • 15
   Ни
   Никодимчо
   24 -3
   10:52, 11 юни 2019
   10 млн. лв. трябват за да се довърши болницата (т.нар. хирургичен блок!?) и МБАЛ да се премести, като старите сгради и терена могат да се продадат, отдадат и пр., и парите да се възстановят. Има хора, които не са стъпвали в спортната зала и няма да стъпят, но рано или късно всички отиваме в болницата... по няколко пъти даже.
  • 16
   10
   10 милиоона ххахахаха
   22 -2
   12:14, 11 юни 2019
   Какви 10 милиона бе боклуци крадливи, да няма да строите хотели на Ривиерата, мамичката ви да Иба крадлива мръсна, Вие крадете от децата си , копелета нещастни! Кредете бе, квото и да краднете на ония свят няма да го вземете, нито ще ви пораснат чурките!
  • 17
   СП
   С поздрав - Асселяму алейкум
   10 -10
   12:29, 11 юни 2019
   Поп Николай и той иска поне един милион за църквата в Орфей . Малко ли му са тия парички дето събра от тухлите и концертите . Поп ли е иска с две ръце. а Хасковските попове са крадливи и алчни.
  • 18
   Въ
   Възмутен
   20 -6
   13:39, 11 юни 2019
   Що за тепегьоз и гьон сурат трябва да си за имаш наглостта да загробиш хората в Хасково да плащат за алчността ти в следващите години. Този въпрос с ремонта на спортните съоръжения трябва да се реши от следващия кмет и общински съветници които ще изберем, а не от сегашните. За сегашните трябва да се погрижат Цацаров и Гешев. Крайно време е кмета и заместниците му да ги изведат с гривнички на ръцете от общината.

  Хороскоп за 20.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Способността ви обмислено и разумно да пристъпвате към всяко начинание ще ви бъде от полза. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Някои от вас ще попаднат в нова(стара) обстановка, която ще ги посрещне приветливо и радушно.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще погледнете от друг ъгъл на съществуващ проблем и ще ви се отдаде бързо да намерите решението му. Възползвайте се от общуването с хора, чиито възможности са безспорни в професионалната или друга интересуваща ви сфера. Бъдете внимателни и отзивчиви, за да срещнете съпричастност в делата си.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  На всеки, който ви пречи в работата му покажете, че предпочитате сами да я свършите, отколкото да слушате празни приказки. Това е начин да постигнете целите си днес. На път сте да спечелите битката, не се отказвайте. Ще получите покана за нечие тържество и то ще ви улесни в общуването.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Владейте емоциите си и не се поддавайте на чужди внушения. Вие най-добре знаете какво трябва да направите, за да доближите успеха до себе си. Заради финансови нужди някои от вас ще потърсят допълнителна работа, подпомагайки бюджета на семейството си. Толерантността и търпението ви в общуването ще убеди опонентите в правотата ви.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Постепенно финансовите ви проблеми ще се разрешат по неочакван дори от вас начин. Това ще ви даде възможност да помислите за разширяване на дейността си. Не изпреварвайте събитията и помнете, че за всяко нещо си има време.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За мнозина от вас денят ще е приятен и няма да липсват изненади. Ще получите добра оценка за работата си, което ще се отрази положително на професионалното ви развитие. Вярвайте в себе си и дайте изява на скритите си таланти. Някой проявява не скрит интерес към вас и търси взаимност, споделете я.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С яркото си присъствие на професионалната сцена ще привлечете вниманието на повече хора, от което делата ви няма да пострадат. Напротив, ще получите повече възможности за изяви. Въпреки умората и отегчението ще имате финансови компенсации, които ще върнат усмивката и благоразположението ви.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще останете поласкани от нечие внимание. Търпението и старанието ви да се справите с всяка ситуация, в която попадате ще ви помогне да не оставяте нерешен проблем. Възможно е да възникнат недоразумения, но скоро ще се изяснят причините и ще отпаднат притесненията ви.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Настроението ви днес е чудесно и доста успешно забавлявате хората около себе си. Важен ангажимент може да промени плановете ви за деня, но не допускайте това да развали настроението ви. В състояние сте да се справите с всичко, което сте намислили стига да не разпилявате енергията си за маловажни неща. Приятел ще успее да ви заинтригува.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстои ни спокоен ден, по време на който ще можете нормално да вършите работата си, без да ви притеснява каквото и да било. Способни сте да поемате голяма отговорност, което ще бъде прието с въздишка от колегите ви. Усилията ви ще бъдат оценени по достойнство, а това допълнително ви стимулира да покажете най-доброто от себе си.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите добра оценка и награда за упоритостта, с която работите по отстраняването на професионален проблем. Умората ще съпътства придобивките, но няма да съжалявате. В романтично настроение ще потърсите компанията на човек, с когото ви е приятно и ще се насладите на компанията си.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще сте творчески настроени, независимо от това с което се занимавате. Имате доста печеливши идеи, които е необходимо да осмислите обстойно. Контактите ви са ползотворни и ви обещават очаквани възможности. Замете се за работа, предстои ви да свършите много неща. Нямате никакво време за отлагане.
  20 ное 2019
  Последни новини