От х:

Днес в x:

25 граждански инициативи за облагородяване в града кандидатстват за общинско финансиране

25 са постъпилите в общината идеи по местната финансова програма „Граждански инициативи 2019“.

200 хил. лева ще бъдат разпределени от общинския бюджет за стимулиране на активността на гражданите по обекти, свързани с инфраструктурата и околната среда. По 100 хил. лева са определени за подкрепа на идеите на хората от общинския център и още толкова за проекти по селата.

Минималната стойност за финансиране  на проект на село  е 1000 лева. В града максималната сума за проект ще е 10 хил. лева.

Постъпили предложение има от градски сдружения, но  и инициативи от селата, коментираха от кметството.

Масово се търси финансиране за градинки пред блоковете и за детски площадки.

За едно от предложенията, по които жителите на блок в Хасково искат 8 хил.лева, например парите ще се използват за подравняване на терен край сградата за детска площадка. С част от парите те споделиха, че  ще бъдат поръчани детски съоръжения-люлка, катерушка, пързалка, пейки, кошове за боклук. А елементите за оградата, които също са в плана за финансиране, хората сами ще сглобят, ще направят и озеленяването.

От общината посочиха, че предстои със заповед на кмета за бъде определен съставът на комисията, която ще класира проектните предложения. Тя трябва да е готова с решението си 14 юни 2019 година. Протоколът на комисията ще бъде обявен на сайта на община Хасково и всички участници ще бъдат информирани лично.

В случай, че остане неусвоен ресурс, ще бъде обявена втора покана.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини