От х:

Днес в x:

Кметът свика Кризисен щаб за анализ на щетите от проливния дъжд

    Кметът на Хасково Добри Беливанов свика Кризисния щаб на заседание днес, за да се анализират щетите от проливния дъжд снощи, съобщиха от общинската администрация. В заседанието участваха представители на Пожарна, Полиция, Общинска полиция, ВиК.

    За по-малко от час в Хасково снощи се изсипа 62 литра дъжд на квадратен метър. Огромното количество вода е нанесла щати най-вече по улична инфраструктура, има наводнени магазини, мазета подземни гаражи.

    Няма бедстващи или пострадали хора, няма прекъснати пътища до села в общината. Всички улица в града са проходими, отчете щабът.

    Установено е пропадане на част от мост над дере по булевард „Никола Радев“, по пътя за квартал “Болярово“. Свлякла се е земна маса в продължение на около 6-7 метра от тротоара на пътя, подкопан е с около 20 сантиметра и асфалта. Това наложи ограничаване на движението в този участък на платното, защото има вероятност да пропадне. От общинско предприятие „Екопрогрес“ поставиха необходимата сигнализация със знаци и ограничителни ленти в участъка.

    Наводнени приземни етажи на къщи има на улица „Пионер“, където ситуацията се създава от недостатъчен дебит на канализацията и запушване с боклуци от близкото дере. Там ще бъде изпратена техника от „Екопрогрес“, за да изчисти инертните материали“, а от ВиК-Хасково ще осигурят машина „Вома“ за почистването на канализацията.

    От пожарната продължават да отводняват мазета, асансьорни шахти и подземни гаражи. Днес по обед се изпомпваше водата с дълбочина над два метра от комплекс „Ривърхаус“ /новите сгради между Кауфланд и Лидъл/, отводняват се още помещения на улица „Тутракан“.

    Повече от 20 отводнявания са извършили от снощи до днес служителите на пожарната. Отстраняват се паднали дървета на улиците „Ихтиман“ и „Драгоман“

    Общо 110 сигнала са получени снощи от дежурния в община Хасково. Част от тях са на граждани, други са препредадени от тел 112.

    Без ток са били селата Нова Надежда и Узунджово, прекъсване на електричеството е имало и в хасковските квартали „Куба“, „Любен Каравелов“ и „Ручока“. Още снощи е възстановено захранването. Наводнени са денонощен магазин до Бизнесцентъра, магазин за цветя до Бизнесцентър-2, магазин за авточасти на бул. „България“.Свлякла се е ограда на двор на улица „Кавала“ 15. Водата е отнесла части от оградата на близкия бул. “България“, което е наложило затварянето на пътя снощи. Техника от ОП „Екопрогрес“ е разчистила платното и движението е възстановено малко след полунощ. Има сигнал за наводнен сватбен салон до сградата на ПГТАТ “ Н. Вапцаров“ /Автото/. В момента на наводнението в салона е имало сватбено тържество. Получени са сигнали за отнесени от водата автомобили. Такава кола на улица „Акация“ се е блъснала в няколко други паркирани на улицата, водата е повлякла автомобил до сградата на ОД на МВР в Хасково. Живеещи в блок 28 в кв. “Бадема“ са сигнализирали, че колите им оставени на паркинга на блока са повдигнати от водата.

    Днес по обяд работници на ОП „Екопрогрес“ и на почистващата фирма “Грийн партнърс“ продължаваха разчистването на нанесените щети от бурята.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      11
      112
      20 -13
      14:08, 2 юни 2019
      Кмет пътник си каквото и да направиш
    • 2
      Пе
      Петков
      12 -2
      15:21, 2 юни 2019
      Адаме,ти чий чеп търсиш там?На две магарета слама не можеш да разделиш,а ще решаваш кризисни ситуации.Борец,какво можеш да очакваш.Мисловната ти дейност е на кота "зеро".
    • 3
      Ев
      ЕВРОАТЛАНТИК
      11 -3
      16:20, 2 юни 2019
      Извикайте бать Бойко да помага
    • 4
      Ди
      Димо
      10 0
      16:35, 2 юни 2019
      Обърнете внимание на наводнените къщи , стига с тия материални щети по улиците ,
      • Ре
        Реалист
        10 -1
        18:03, 2 юни 2019
        Пострадалите да се обръщат към застрахователя си. Той ако реши, може да търси компенсация от общината, но след разследване и доказване на вина от нейна страна.
        Вариант 2- бат Бойко идва със спартана пълен с пачки и мята
    • 5
      Ди
      Димо
      5 0
      16:41, 2 юни 2019
      Решението може би е било от кой фонд да си източат пари уж за ремонти помогнете на засегнатите къщи
    • 6
      Sd
      sds
      16 0
      16:57, 2 юни 2019
      Както винаги изненадани, какво винаги неподготвени, както винаги в пълно невидение.
      Аман от задръстени канали, тръби, калоуловители, всичко е една голяма пародия, щетите по къщите кой ще оцения ТЪПАНАРИ, падна един дъжд града замяса на след бомбена атака
    • 7
      То
      ТоДОРКА НИКОЛОВА
      3 0
      17:48, 2 юни 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 8
      07
      0798-=9-
      2 -1
      19:16, 2 юни 2019
      Новинарите , като прости хора ,
      които никога не са живели в Америка правят от Мравката , Слон
      ....
      Знаете ли при един такъв порой при нас в Америка кво става ? - отнесени мостове , караваните на гастербайтерите ( които заместват ромляните) , дървените барако-къщи , дървените електически стълбове, и т.н .... всичко ще е в реката :)
      ...
      Ей тва ме е най-яд - Българите не знаехте и не знаете в какъв рай живеете , станахте Гяури на мутрите и бейовете и бавно и сигурно се превръщате в помийната яма на цивилизацията :))
    Последни новини