От х:

Днес в x:

110 сигнала за наводнения и разрушения в Хасково снощи, няма пострадали хора

Изображение 1 от 3

    110 сигнала са подадени за наводнения в Хасково снощи, съобщиха от общинската администрация. Те са подадени в рамките на около два часа – между 21 и 23 часа, когато за около час се изля дъжд - 62 литра на квардат.

    Някои от сигналите са подадени директно на дежурните телефони в кметството, други са препратени от 112. Някои от сигналите пък са обслужени от служители на общинското предприятие „Екопрогрес”, други от пожарникари.

    Има сигнали за наводнения в складове, приземни помещения, мазета, коли, магазини. Всички са отводнени по данни на пожарната, поясниха от кметството. Дъждът е срутил ограда на улица „Кавала” в Хасково. В резултат на обилния валеж, водата е отнесла тухлите до пешеходния мост на булевард „България”, заради което движението в района е било отцепено от полицаи. Още снощи служители на „Екопрогрес” са разчистили отломките и движението е било пуснато малко след полунощ.  

    Наводнени са магазин за цветя, хранителен магазин, магазин за авточасти, мазетата на блоковете край булевард „Стефан Стамболов” са имали 2 метра вода, наводнение е имало и в Складовата борса.

    Пред блок 28 в квартал „Бадема” колите са плували във вода. Луксозен автомобил Ауди е бил отнесен от водата в района на полицията. На улица „Акация” водата е повлякла лек автомобил Опел, който се е ударил в паркирани коли. Наводнена е фитнес зала край булевард "Раковски". След ритуала за Ботев снощи имало останали хора на сцената, които поискали помощ, тъй като останали оградени от вода. Наводнен е бил и сватбен салон в сградата на Гимназията по автотранспорт. Сигналът е подаден за наводнение в кухнята и в салона за гости. От полицията пък са търсили съдействие от „Екопрогрес”, защото дъждовната вода е отнесла металните капаци на отводнителните шахти по булевард „Васил Левски”.

    Без ток за няколко часа са били селата Узунджово и Нова Надежда, прекъсване на електричеството е имало в хасковските квартали „Куба”, „Любен Каравелов” и „Ручока”. Авариите са отстранени още снощи.

    Читатели на Haskovo.net сигнализираха, че има пропадане на тротоара край пътя между „Бадема” и „Болярово”.

    По време на бурята снощи нямало сигнали за бедстващи хора или пострадали. Огледите за щети продължават и днес. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      За
      Защитения
      23 -11
      10:33, 2 юни 2019
      Поне да не бяха пърдели токлова с тъпите им ракетни площадки за защита от градушки!!! Станало, станало. Природа! Ама да се хвалиш колко милиона си похарчил, колко декара си защитил...и ... Видимите резултати ги видяхме!!! Гръм да ги удари!
      • За
        За сведение
        18 -12
        10:58, 2 юни 2019
        Противоградните площадки покриват само земеделски площи, забранено е да се стреля над градовете. Айде да прочетете малко и да се информорате, а...?
      • Ра
        Ракетния
        17 -8
        11:12, 2 юни 2019
        ИнформОран съм. Иди се разходи в нивите! Калтак!!!
    • 2
      Ив
      Иван
      16 -3
      11:55, 2 юни 2019
      Противоградни те площадки само ги откриха преизборно ... това не означава че работят... най-много 3 от 30, а и никой не е казал че са стреляли от тези 3 :)
    • 3
      Де
      Дени
      13 -4
      12:49, 2 юни 2019
      Какъв екопрогрес, че какви 5лв???
      Само пожарната помогна. Града беше под вода, а сега е пълна мизерия. Навсякъде има боклуци, ***** и какво ли още не. Шахтите връщаха, не поемаха. И всичко това от един дъжд.
      В 21 век града не може да се справи с дъжда. Пълен ужас!
    • 4
      Da
      dasdas
      7 -6
      12:55, 2 юни 2019
      Успокойте се бе, хора. Че не са чисти шахтите, не са, ама все пак наводнения стават по целия свят, дори и в най-развитите страни. Не можем да се борим срещу природата...
    • 5
      Де
      Дени
      6 -2
      14:15, 2 юни 2019
      Dasdas, пълни глупости говорите!
      Града трябва да може да се справи с проливен дъжд!
      • Ха
        Хаха
        2 -6
        15:33, 2 юни 2019
        Ами излизай с една кофа и започвай да отводняваш Виж коментара
    • 6
      Ра
      Рачко пръдлето
      8 0
      16:30, 2 юни 2019
      Дени града не може да се справи с наводниниета щото Герб на са заложили в програмата си тази задача Тяните програми са най вече саниране пари под масата и над масата далавери цигански гласове и т н Така че не се безпокой Бать Бойко сега ще извади едни пари от джобовете и като ДОБРИЯТ ЧИЧКО ще почне да раздава
    • 7
      Ar
      armageddon
      3 0
      19:07, 2 юни 2019
      Реване му е майката.
    • 8
      Ра
      Разочарование
      2 -1
      19:31, 3 юни 2019
      Мога ли да попитам аз Хасково.нет защо като искам да харесам някой коментар ми изписва, че вече съм го харесала. И в тази медия ли има конфликт на интереси? Сигурно, защото не отърва на някой даден коментар. Ееееее страшни сте...
    Последни новини