От х:

Днес в x:

22 °C

Бившият директор на свръхсекретна НЛО програма разкрива за първи път детайли

Бившият ръкководител на свръхсекретната НЛО програма на американското правителство разказва за първи път в нов документален филм за някои от случаите.

Офицерът от разузнаването Луис Елизондо е бивш директор на Програмата за идентифициране на аерокосмически заплахи на Пентагона (AATIP), която от 2007 г. проучва доклади за срещи с НЛО. Елизондо напуска агенцията през 2011 г . През 2017 г. той говори пред  The New York Times, като потвърждава съществуването на сенчестата агенция и описва нейната мисия.

Сега Елизондо повдига завесата на своя мандат в AATIP, която той напуска, поради липсата на официален отговор на констатациите на агенцията и нежеланието им да се справят с потенциалните рискове от НЛО. Това разказва новото шоу "Unidentified: Inside America's UFO Investigation", премиерата на което е на 31 май по History Channel.

Не, няма да има голямо разкритие, че НЛО са извънземни космически кораби. 

НЛО са объркали и очаровали хората от десетилетия; те също представляват уникално предизвикателство за федералните агенти, които се опитват да определят дали те са заплаха за националната сигурност. Преди AATIP, американските военновъздушни сили стартират проекта Blue Book, който изследва повече от 12 000 предполагаеми наблюдения на НЛО от 1952 до 1969 година.

По времето, когато Елизондо ръководи AATIP, очевидци съобщават, че НЛО летят с хиперзвукови скорости - повече от пет пъти скоростта на звука. И все пак няма някои от ефектите, които обикновено предизвикват самолети, летящи на толкова фантастични скорости, като звуков бум, казва той.

НЛО също били неочаквано мобилни, пътували толкова бързо, че биха изпитали гравитационни сили, или G-сили, които далеч надвишават границите на издръжливост както за хората, така и за самолетите. Самолетът F-16 Fighting Falcon, един от най-маневрените в арсенала на САЩ, достига своя лимит от около 16 до 18 G, докато човешкото тяло може да издържи около 9 G "за много кратко време", обяснява Елизондо.

"Тези неща, които наблюдавахме, издържаха на 400 до 500 G", казва той. "Те нямат двигатели или дори крила и са в състояние да се противопоставят на естествените ефекти на гравитационното привличане на Земята."

Някои от наблюденията на НЛО, докладвани на AATIP, в крайна сметка били разрешени, като дронове или тестови изстрелвания на нови видове ракети, наблюдавани под необичаен ъгъл. Но много удивителни НЛО все още нямат обяснение, просто няма достатъчно доказателства, които да подсказват, че принадлежат на извънземни, добави Елизондо.

Но друга възможност е още по-тревожна от перспективата за извънземна инвазия - че чуждестранен противник е разработил секретни технологии, които "стратегически променят играта", различни от всичко досега, казва той. Преодоляването на тази потенциална заплаха е необходима стъпка, която правителствените служители, дори и тези, които подкрепили AATIP, не приемат достатъчно сериозно, според Елизондо.

Нещо повече, голямата секретност, обгръщаща официалните НЛО разследвания, само укрепва асоциацията на НЛО със „смешни истории“.

"Вярваме, че американският народ трябва да знае, че Северна Корея има ядрени бойни глави, насочени към Лос Анджелис, но не му се доверяваме, че има нещо в небето и не знаем какво е то? Това има обратен ефект според мен" - казва Елизондо.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
19.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
19.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
19.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
19.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
19.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
19.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
19.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
19.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
19.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
19.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
19.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
19.09.2019
Последни новини