От х:

Днес в x:

Хиляди деца от различни етноси озариха Минерални бани

    Хасковските Минерални бани от днес са красива сцена за талантливите деца от различни етноси и различни краища на Балканите. Летният театър в курортното селище е мястото на изява на участниците в Етнофестивала под мотото “Децата на Балканите- с духовност в Европа“, посветен на 1-ви юни - Международния ден на детето.

    В 19-ото му издание се включват близо 2000 деца, 80 групи и 70 индивидуални изпълнители, от 16 области и 38 населени места от цяла България. Участват и 18 танцови групи от Босна и Херцеговина, Грузия, Македония, Молдова, Сърбия и Турция.

    Началото на фестивала даде родопското чудо Валя Балканска.

    На децата успех, а на публиката да се наслади на великолепието на багрите, и на детските усмивки, които озаряват сцената, пожела кметът на община Минерални бани, която е съорганизатор на фестивала, Мюмюн Искендер.

    Президентът на КНСБ, също съорганизатор, Пламен Димитров отбеляза в приветствието си, че фестивалът е еталон за това как можем да се възприемаме в различията си и да живеем в разбирателство и толерантност.

    Тази година детският празник е под патронажа на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, който ще закрие фестивала на 1-ви юни. А на откроването днес присъства заместничката му Султанка Петрова.

    По традиция, непосредствено преди официалното откриване на фестивала, беше отдадена почит пред паметната плоча на създателя на форума проф. д-р Желязко Христов.

     Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ед
      Един от първите
      7 -4
      16:58, 31 май 2019
      Това е заслуга единствено на НЕПОВТОРИМИЯ, НЕЗАБРАВИМИЯ И НЕНАДМИНАТ АКТЬРСКИ ТАЛАНТ ДОКТОР ЖЕЛЯЗКО ХРИСТОВ. Заслуга имат и всички кметове на община Минерални Бани от Яшарали Вели до сегашния Мюмюн Искендер, които всеотдайно работят за тази прекрасна традиция. Дай Боже този фестивал да прерасне от Балкански в общо европейски. А "кавалите и кавалджийките" от Министерството на труда само се кипрят на сцената наготово и търсят евтина реклама.
    • 2
      Ща
      Щази
      4 -7
      18:08, 31 май 2019
      Косур ако няма от туркистан!
    Последни новини