От х:

Днес в x:

Тодор Кожухаров е новият почетен гражданин на Хасково

Народният певец Тодор Кожухаров е новият почетен гражданин на Хасково. Званието му бе присъдено на днешното заседание на Общинския съвет в областния град. Предложението е постъпило от инициативен комитет и бе внесено за гласуване от кмета Добри Беливанов. То беше прието с 19 гласа "за", двама "против" и 12 "въздържали се".

Тодор Кожухаров е роден на 29 ноември 1956 г. в свиленградското село Мустрак. Своята музикална кариера започва още като юноша. Осъзнава музикалните си увлечения още в детството. Професионалната му съдба е предопределена от първите изяви на самодейните сцени и местни събори. През 1989 г. Кожухаров основава оркестър „Южни ритми“ и вече 30 г. заедно не спират да радват своите почитатели и всички любители на българската народна музика. Има множество награди в България и чужбина.

През всичките свои творчески години той не прекъсва връзката с корените на родния Хасковски край. Наричат го "певец с незаличима златна диря в националните ни традиции". Признат е за емблема на тракийския изпълнителски стил.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    К.
    К. Михайлова
    21 -2
    13:45, 31 май 2019
    Браво !!! Да е жив и здрав и много година да пее !!!
  • 2
    На
    Най после
    15 -1
    16:48, 31 май 2019
    Най-после да предложат и приемат един , напълно заслужаващ това звание. Да дава Господ още дълги години да ни радва с песните си "Тракийския славей".
Последни новини