От х:

Днес в x:

Общината иска 10 млн. лв. дългосрочен дълг за ремонт на спортни зали

Община Хасково да поеме дългосрочен дълг от 10 409 076 лева за ремонт на спортни зали в областния град, предлага кметът Добри Беливанов. Средствата са необходими за финансиране на проект "Реконструкция и модернизация на спортна зала "Дружба"" и на проект "Реконструкция и модернизация на спортен комплекс "Младост"".

Искането за поемане на дългосрочния дълг е във връзка с решение на Общинския съвет в Хасково от 29 март 2019 г., с което бе дадено съгласие община Хасково да кандидатства през ДЗЗД "Фонд за устойчиви градове" за финансиране по двата проекта за "Дружба" и "Младост". Обектите са част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и отговарят на изискванията за териториален обхват, пише в докладна записката.

В нея е посочено, че индикативният срок на кредита е до 180 месеца. Срокът за усвояване на кредита е 24 месеца, какъвто е и гратисният период за погасяване на главницата. Като източници за погасяване на главницата са посочени собствени бюджетни средства. Осредненият лихвен процент е до 1% годишно.

Предложението на градоначалника трябва да бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет утре /31 май/.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Кр
    КрадиКрадев
    18 -12
    12:39, 30 май 2019
    Дядка за лапане не останали, взе един хубав град....съсипа го, сега искаш и да го завлечеш с дълг?!?Остават ти няколко месеца какъв е смисъла дядка, най добре си взимай назначените директори и специалисти и си обирайте крушите, че кой знае за няколко месеца ква ли каша ще забъркате!
    • То пише, че искането е по решение на Общинския съвет от 29 март 2019 г ва господин гербаджия с грамофонна плоча с един запис, вместо мозък .... нали твоите хора от ГЕРБ, който имат мнозинство в Общинснкия съвет са го гласували ва ... и ако кмета не го предложи ще оревете всичко , че не спазва решенията на общински съвет....сага пак ревете, че предлага именно Вашите решения .... то бива мало.......умие , двуличие и наглост , ама то безподобно в световен мащаб ....
  • 2
    76
    76506098-
    9 -4
    13:32, 30 май 2019
    На Конкурса за поръчката ще се явят три фирми :
    - Дидо Помляка
    - Тенчо Алкохола
    - Делян Суджука :))
  • 3
    Го
    Гост
    9 -7
    14:09, 30 май 2019
    Още по времето на Георги Иванов имаше финансирани проекти за Младост и Дружба. Дори имаше и макети как ще изглеждат след ремонта. При Беливанов това замлъкна. И чак сега в края на мандата. Отново търсим финансиране.
    • Ми
      Минаващ
      0 0
      22:24, 30 май 2019
      Като е имало проект бившия кмет, да го бил изпълнил. Нали изтегли и той 11 милиона евро кредит, дето вместо за проекти, даде за асфалт. Що за асфалт, всички знаем.
      Ай... помним, помним!
  • 4
    За
    Запознат
    11 -7
    15:40, 30 май 2019
    Това ли измисли “гениалния” мозък на отдела проекти- общината в частност хасковлии да плащат кредити???? Нефелния старец вече се почуди каква щуротия да извърши.
Последни новини