От х:

Днес в x:

Арестуваният за купуване на гласове агитирал за ДПС, охранител го издал

Изображение 1 от 2

    37-годишният Марин Ангелов, арестуван за купуване на гласове в Хасково, е агитирал за ДПС. Това стана ясно при разглеждане на мярката му за неотклонение в Районния съд в Хасково.

    Според разследващите живеещият в квартал "Бадема" мъж е предложил 15 лева на съседката си Христина Атанасова, давайки й указания за коя политическа сила да гласува на проведените избори за евродепутати на 26 май. Така двамата се отправили към секцията във Финансово-стопанската гимназия "Атанас Буров" в областния град. На път за там, обвиняемият дал на съседката си мобилен телефон, с който да заснеме гласуването. Така жената влязла в секцията да упражни правото си на вот, но се забавила, а Марин не я дочакал и си тръгнал. Сигнал за престъплението на спешния телефон 112 подал охранителят в секцията и по-късно Ангелов е бил арестуван.

    Така днес той бе изправен пред съда. Прокурорът по делото Емилия Генова настоя обвиняемият да остане за постоянно в ареста, защото от събраните до момента доказателство може да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението. Тя поясни, че са извършени свидетелски разпити, претърсвания и изземвания. Стана ясно, че пари не са открити нито у Христина, нито у Марин. В едно от обитаваните от него жилища обаче бил намерен кафяв кожен тефтер с телефонни номера и имена.

    Защитникът на обвиняемия - адвокат Любомир Гочев пък пледираше за по-лека мярка, тъй като според него от събраните до момента доказателства не може да се направи обоснова предположение, че клиентът му е извършил престъплението, в което е обвинен.

    От своя страна Марин обясни, че отишъл до избирателната секция в неделя, за да помогне на възрастната си съседка, която повече от 15 години не била гласувала. Той самият пък се отказал да гласува, защото се сетил, че личната му карта е изтекла, което ще го препятства да упражни вот.

    След оттегляне за съвещание съдия Пламен Георгиев прецени, че обвиняемият трябва да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него. За това престъпление законът предвижда от 1 до 6 години затвор и глоба от 10 000 до 20 000 лева.

    До момента Марин Ангелов има 5 присъди - грабеж, блудство, опит за изнасилване, измама и наркотици.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ту
      Тур до коленко
      49 -14
      13:59, 29 май 2019
      А м@нгустите пред секциите в кв.Репуплика,дето раздаваха по-50лв. за герб,и не само там,в целият град и селата беше така!!!Използват беднотията и не грамотността,на повечето избиратели,и им купуват гласовете!ВСИЧКИ ПАРТИИ КУПУВАХА ГЛАСОВЕ!!!!!Има и крупни бизнесмени,които нареждаха на работниците си да гласуват за герб,дпс,бсп,-и ако гласува правилно получава премия,ако ли не-уволнение!!!!
    • 2
      ..
      ....
      31 -1
      14:41, 29 май 2019
      Блутство и опит за изнасилство и това Ши***о л***о е на свобода.срам и позор за прокурори,съдий и адвокати които не ги интересува само да лапнат парата.Имате деца бе ако тоя келеш направи на децата ви нещо ще скачате ли да го защитавате.
    • 3
      ПЧ
      П Чобанов
      28 0
      14:48, 29 май 2019
      Това е дребна риба играч на дребно. Ако беше предложил повечко парички нямаше да се стига до следствието Интересното е кой депутат стои в дъното на тази операция?
    • 4
      Г-
      Г--н Михайлов
      22 -3
      15:10, 29 май 2019
      Тая измет с всичките тези присъди,го набутайте в килията и хвърлете ключа в реката,а ДуПиСе и домузите и да му платят глобата! Дайте му максимума- 6г и 20хил. лв! Ще почерпя Съдия Георгиев!
    • 5
      Ня
      Някой
      3 -3
      08:22, 30 май 2019
      Железния съдия Пламен Георгиев, както винаги стриктен. Така трябва да е, но някой път прекалява в съдебна зала с някои неща..... Да не ги изброявам сега защото не са приятни за ПРОСТОЛЮДИЕТО!
    • 6
      Ма
      МастъръфДизастър
      1 0
      10:17, 30 май 2019
      Марине политиката не мяса да дишаш ЛЕПИЛО БАЛИ, утайко долна ! Станал си захранка , ще ближеш рани зад решедките !!!!!
    • 7
      Bl
      Blessings
      4 0
      12:45, 30 май 2019
      Арестувайте мършата, която го е наела и сговорила. Тоя е ситна мишка.
    Последни новини