От х:

Днес в x:

"Колорит" с изложба на картини и четки, показват минало и настояще

    Възпитаниците на школата по приложни изкуства "Колорит" подредиха нова изложба от красиви творби. Младите художници с ръководител Веселина Делчева представят картини и бояджийски четки. Талантливите младежи са използвали различни техники - графика, живопис, рисунки с акрилни бои, апликирани с вестник, маркер, варак, водни бои, смесени техники.

    Сред произведенията в годишната изложба има дървени бояджийски четки, които са изрисувани с бои и са декорирани.

    Има и рисунки върху дърво, върху които е положена основа от зебло и паста, върху които е рисувано с акварел, цветни моливи на водна основа и маркери.

    Паралелно с общата изложба "Отвъд традициите" е подредена и индивидуална, подготвена от единайсетокласничките Яна Недялкова и Елис Мюмюн.

    Яна показва картини на жени, облечени в народни носии, докосвайки се до миналото. Тя сподели, че избрала темата на творбите си заради любовта си към българския фолклор. Елис пък показва платна с мъжки портрети, предавайки модерния стил. 

    Изложбата е подредена във фоайето на читалище "Заря" в Хасково. Официалното откриване е от 18 часа днес, а картините ще останат на разположение за посетители до 6 юни. Творбите от самостоятелната изложба се продават.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Вс
      Всевишния Кенанец
      0 0
      12:48, 29 май 2019
      БРАВО! Повече да отделяме внимание и време на изкуството и талантливите деца в Хасково! Страхотна изложба!

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини